1986 

Het bescheiden debuut van Contacta in het oude veilinggebouw aan de Fruitlaan te Goes.

1995 

Voor het eerst organiseert Inter-Expo, ook eigenaar van de Zeelandhallen, Contacta.

1996 

Het nieuwe segment ‘infrastructurele werken’ wordt aan de beurs toegevoegd. Hieronder valt grond-, weg- en waterbouw, aanleg en onderhoud van haven- en industriegebieden en overige voorzieningen in wegenbouw zoalsbrug-, sluis- en tunnelbouw.

1998 

Schouwen-Duiveland staat voor het eerst op Contacta met ‘Avenue Schouwen-Duiveland’. Daarnaast een stand van N.V. Westerscheldetunnel met alle informatie over dit megaproject. K.P.N. Telecom, Rabobank, Zeelandnet en Zekatel vormen een plein over ‘Electronic Commerce’.

2002 

Dit jaar is het thema ‘Bouwen aan Zeeland’ en zijn twee hallen van de Zeelandhallen helemaal volgeboekt. 

2008 

Provincie Zeeland is aanwezig met het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen plein’.

2010 

Organisatie is voor het eerst in handen van LMG strategie+creatie. Dit jaar werd de beurs geopend door dhr. J.P. Balkenende en eerste minister van België Y.C.D. Leterme. 

2011 

Contacta.nl bestaat 25 jaar. Een extra derde beurshal is toegevoegd aan de beurs, er staan zo’n 300 exposanten en er komen ruim 20.000 bezoekers! Gastsprekers zijn Dennis van de Geest, Jan van Halst, Wubbo Ockels en Bram Moszkowicz. 

2012

Op deze 26e editie zijn Jan Mulder, Floris van Bommel, Jacqueline Zuidweg, Hans van Breukelen en René Savelberg gastsprekers en geven inspirerende lezingen. Nieuw dit jaar zijn de 3 thema-podia, Kennis, Innovatie en Prestatie (KIP). Op deze podia worden workshops en lezingen gegeven, veelal georganiseerd door exposanten van de beurs. In 3 dagen tijd trekt de beurs een recordaantal bezoekers; 22.654. 

2013

Naast de Contacta Arena is er het Contacta College. Een collegezaal waar 30 personen verdiepende seminars volgde over positioneren, neuromarketing en ondernemen in Latijns Amerika.

2014

Tijdens Contacta 2014 waren er een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo was er de eerste uitreiking van de Contacta Awards, het ontstaan van een MVO-plein en het uitbreiden van de kennissessies in de E-Academy.