Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Als mens, en dus ook als ondernemer, word je meer en meer geleefd

Als mens, en dus ook als ondernemer, word je meer en meer geleefd

Danny Nieuwenhuijze en Manfred Zurhorst van Moore DRV zijn het erover eens: de goede balans zoeken is een actueel thema, óók binnen hun accountants- en adviesorganisatie. “Als mens, en dus ook als ondernemer, word je meer en meer geleefd. Wij zijn er om grip te houden op de financiële kant van een organisatie. Daarmee bieden we ondernemers de mogelijkheid om zich te focussen op andere zaken, in het vertrouwen dat wij bijzonderheden altijd direct signaleren.”

Danny en Manfred zijn tijdens hun loopbaan bij Moore DRV meer dan collega’s geworden. Nu Manfred eind dit jaar terugtreedt als partner, draagt hij het stokje over aan Danny, die als vennoot zal toetreden. Manfred: “Ik heb Danny destijds aangenomen en vind het fantastisch dat hij zich zo heeft ontwikkeld. Onze maatschap telt inmiddels dertig vennoten. Een derde daarvan is ‘eigen kweek’. Dat betekent dat we sterk zijn in opvolgingsvraagstukken, óók bij onszelf. Als vennoot ben je een soort van estafetteloper, die het stokje, het liefst iets groter, doorgeeft aan de volgende generatie.”

Toetreden als partner
Danny is al vijftien jaar actief bij Moore DRV. Momenteel werkt hij als Senior Manager Belastingadviseur. “Ik studeerde destijds Fiscale Economie aan Tilburg University, maar zocht meer verbinding met de dagelijkse praktijk. Het kennismakingsgesprek met Manfred beviel. Hij nam me serieus; ik kreeg de kans om werkervaring op te doen, naast mijn studie. Manfred benadrukte steeds dat dat laatste het belangrijkste was. Eigenlijk precies zoals we dat nu ook bij werkstudenten doen. Na het behalen van mijn master startte ik als junior belastingadviseur. Waarom ik bij Moore DRV bleef? De aandacht die er is voor een goede werk-privé balans, maar ook vanwege de kansen die ik kreeg om me te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van mijn managementvaardigheden. Extra leuk is het internationale netwerk Moore International. Net zoals veel collega’s ga ik regelmatig naar het buitenland. Dat ik nu als partner toetreed, is een mooie en logische vervolgstap. Een nieuwe uitdaging, die ik graag aan ga.”

Nieuw kantoor in Goes
Volgens Danny is de arbeidsmarkt één van de grootste uitdagingen. Hij spreekt over het vinden, boeien en behouden van goede medewerkers. Hij is enthousiast over de wervingscampagne van Moore DRV om collega’s te werven. Manfred wijst op de noodzaak dat zo’n campagneboodschap strookt met de werkelijkheid. “Wat je vertelt, moet ook intern kloppen. Kijk naar wat wij onder andere in Goes doen. We hebben daar een compleet nieuw kantoor, dat aansluit bij de wensen van de huidige generatie. Naar je werk gaan, mag ook gewoon leuk zijn. In ons nieuwe kantoor kiezen we voor transparantie door te werken met glazen wanden, we hebben diverse sociale ruimtes met tafelvoetbaltafels, werken met ergonomisch meubilair en halen veel groen in huis. Medewerkers waarderen dat.” Manfred benadrukt dat Moore DRV niet bang is om tegen de stroom in te gaan. “Veel kantoren verdwijnen, wij breiden uit. We creëren aangename werkplekken en vinden hybride werken al jaren normaal.”

Internationaal netwerk
Volgens Manfred schuilt in het DNA van Moore DRV vooral het vermogen om wendbaar te zijn en de flexibiliteit om te veranderen. “Ik spreek graag over goed ondernemerschap en ‘Darwin’. Dat betekent dat wij steeds in staat zijn om ons aan te passen als de situatie daar om vraagt; economische tegenwind, veranderende wet- en regelgeving. Het deert ons minder, omdat we het vermogen hebben ons daarop aan te passen. Een mooi voorbeeld is onze samenwerking met Moore International. Naast onze eigen internationale ambitie, hebben ook steeds meer van onze klanten behoefte aan een internationaal netwerk.” Zowel Manfred als Danny benadrukken dat het werk in de loop van de tijd veranderd is. “De administratie van onze klanten is hoofdzakelijk een digitaal gebeuren, waar we weinig omkijken naar hebben. Onze rol is nu veel meer die van sparringpartner en adviseur. In plaats van terugkijken op ‘oude cijfers’ kunnen we nu real time met de ondernemer meedenken.”

100 jaar Moore DRV
Terugkijkend op de afgelopen kwart eeuw is Manfred vooral trots op waar het kantoor nu staat. Zowel letterlijk als figuurlijk. “Toen ik startte hadden we 150 medewerkers, hoofdzakelijk in Zeeland. Nu tellen we 600 collega’s en zijn we een sterke speler in Zuidwest-Nederland. Inmiddels bestaat ons kantoor 100 jaar. Toen ik startte verhuisde het kantoor net naar Stationspark 51, nu zijn we recent verhuisd naar nummer 28. Daarin zit voor mij een mooie symboliek. Ik ben trots dat ik heb mogen bijdragen aan de ontwikkeling van het kantoor en dat we met ons kantoor bijdragen aan (ondernemend) Zeeland. Het is goed om te zien dat mijn generatie, óók bij onze klanten, langzaam terugtreedt en plaatsmaakt voor de generatie van Danny. Dat is hoe het gaat. Zelf laat ik de komende periode rustig op me afkomen. Ik vind het fijn om intellectueel uitgedaagd te blijven worden, maar werk eerlijk gezegd ook heel graag met mijn handen. Daarvoor heb ik straks misschien alle tijd.”

www.moore-drv.nl