23 mei Banenmarkt 'Werken in Zeeland'

23 mei Banenmarkt 'Werken in Zeeland'

Op donderdag 23 mei 2019 organiseert LMG  strategie+creatie in samenwerking met het UWV en de ZeeuwseVacaturebank.nl de tweede banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ in Studio A58 in Middelburg. Tijdens de banenmarkt Werken in Zeeland kom je in contact met topwerkgevers, laat je je cv checken, volg je interessante workshops en laat je een professionele foto van jezelf maken! 

Na het succes van de banenmarkt in januari van dit jaar, was het al snel duidelijk dat er een vervolg zou komen. “Het was een goede banenmarkt. Ondanks het weer, was het druk en was de opkomst boven verwachting”, vertelt Nathalie Pieters Adviseur Werkgeversdienstverlening van UWV Zeeland. Honderden werkzoekenden bezochten de banenmarkt.

Op de gratis toegankelijke banenmarkt kunnen werkzoekenden in contact komen met werkgevers. “Het wemelt van de vacatures. Door de banenmarkt komen vraag en aanbod bij elkaar en kunnen werkzoekenden kennis maken met mogelijke opdrachtgevers.” Daaronder bevinden zich naast een flink aantal zorginstellingen ook recreatie-, installatie- en recyclingbedrijven. Uitzendbureaus en andere arbeidsbemiddelaars zijn ook aanwezig.

Pieters legt uit waarom de banenmarkt zo belangrijk is voor zowel werkzoekenden als werkgevers: “Werkgevers krijgen een ander beeld van werkzoekenden. Ze zien de motivatie en de passie. Je kunt in een korte tijd veel werkgevers spreken en legt veel nieuwe contacten. Kleine successen maken samen een succesvolle beurs. Zo hebben we onze eigen jobhunter ontmoet tijdens de banenmarkt. Een bijzonder gemotiveerde 55+ kandidaat met een breed netwerk die nu zelf actief voor werkzoekenden aan de slag gaat. Verder hebben we bijvoorbeeld ook een 64-jarige chauffeur bemiddeld die via een scholingsbudget een project tot schilder is gaan volgen.”

Ook heeft Pieters nog enkele tips: “Laat jezelf zien. Wij kijken graag naar je cv en je competenties. Een foto is een echte toevoeging op je cv. Het mag een vrolijke foto zijn, zoals je bent en wat past bij het werk.” Aan de werkgevers wil ze het volgende meegeven: “Kijk eens iets verder naar het cv en vraag door ook op de competenties. Laat de functieprofielen/omschrijvingen los en kijk naar wat de werkzoekenden zelf te bieden hebben.”

Op de banenmarkt kunnen bezoekers tevens hun cv laten checken, een professionele foto van zichzelf laten maken en diverse workshops volgen. De banenmarkt duurt van 9.00 tot 14.00 uur. Bestel hier je gratis E-ticket.