5 tips voor het werven van personeel

Dat er veel vacatures zijn in Zeeland is inmiddels wel bekend. Met de zomervakantie in het vooruit- zicht komen er alleen nog maar meer vacatures bij. Toine Witters, manager Werkgeversdienstverlening, van het UWV geeft werkgevers 5 belangrijke tips voor het werven van personeel.

 Tip 1: Kijk niet naar functie-eisen, maar naar competenties
“Door het kijken naar functie-eisen beperk je het aantal kandidaten, terwijl het soms toch een goede match is. Een voorbeeld is een bankmedewerker die zijn eigen huis hele- maal zelf heeft gebouwd. Dat zou een prima planner kunnen zijn voor een bouwbedrijf, terwijl je dat in eerste instantie niet zou denken.”

Tip 2: Kijk naar mensen met een arbeidsbeperking
“Een blinde dame, een dove heer of iemand in een rolstoel. Met enige aanpassingen zijn ze zeker even waardevol als ieder ander. Mensen met en beperking zijn juist in bepaalde zaken heel sterk. Maak daar gebruik van.”

Tip 3: 50-plussers
“De 50-plussers worden ten onrechte toch vaak negatief bestempeld. Het zijn geen jobhoppers, hebben een hoge loyaliteit en vergeet vooral de ervaring niet. Ruim 50% van de werkzoekenden in Zeeland is 50 jaar of ouder.”

Tip 4: Onderzoek de mogelijkheden via Eures
“Er zijn grote tekorten aan personeel in Zeeland, terwijl er veel kansen liggen in Europese landen. Wij hebben bij- voorbeeld een tekort aan verpleegsters, terwijl er in Spanje in overvloed zijn. Inmiddels zijn er al heel wat Spaanse verpleegkundigen hier aan het werk. Er komt natuurlijk wel heel wat bij kijken. Het personeel moet namelijk wel de juis- te begeleiding en ondersteuning krijgen. Eures kan daarbij helpen. Eures ondersteunt werkgevers bij het aantrekken van personeel uit het buitenland.

Wij helpen in Zeeland bijvoorbeeld ook met het werven van personeel uit België. Dit doen wij onder andere door een aantal keer per jaar een netwerkevent te organiseren waar Vlaamse en Nederlandse bedrijven in contact komen met el- kaar. We geven workshops waarin uitgelegd wordt hoe het in zijn werk gaat, wat erbij komt kijken, wat de regelingen zijn en hoe het fiscaal werkt.”

Tip 5: De inrichting van het functiehuis
“Kijk eens naar het takenpakket van het hoger opgeleide personeel. Vaak hebben zij taken toegediend gekregen die onder hun niveau zijn. Deze taken kunnen makkelijk ingevuld worden door andere mensen, zodat het huidige personeel weer bezig kan zijn met waar ze voor aangenomen zijn. UWV helpt je graag met de inclusieve arbeidsanalyse.”

www.uwv.nl
www.ec.europa.eu