Als bijzonder hoogleraar Marktwerking- en mededingings economie geeft Barbara Baarsma de bezoekers van Contacta.nl 2015 inzicht in het actuele economische klimaat in Nederland en Europa. Met haar kennis en enthousiasme weet ze op toegankelijke wijze haar visie te geven op politiek, economie en ondernemen.

Barbara Baarsma is in 1969 geboren te Leiden als dochter van een arts. In Middelharnis volgde ze Atheneum B. In 2000 promoveerde Baarsma aan de UvA tot doctor in de economie. Sinds 2009 is zij hoogleraar Marktwerking en Mededingingseconomie aan de Uni-versiteit van Amsterdam. In 2008 werd zij benoemd tot directeur van het onafhankelijke adviesbureau SEO Economisch Onderzoek. In 2012 is Baarsma benoemd tot kroonlid van de SER.

Als kroonlid van de SER adviseert Barbara Baarsma de regering over uiteenlopende economische onderwerpen. Daarnaast is zij als deskundige regelmatig te gast bij tvprogramma’s als ‘De wereld draait door’ en ‘Buitenhof’. Als directeur van SEO Economisch Onderzoek is zij als geen ander op de hoogte van de laatste economische cijfers. Daarnaast is Baarsma commissaris/toezichthouder onder andere bij Loyalis NV, Aon Groep Nederland B.V. en Espria. Tevens is zij lid van het bestuur van de Stichting Preferente Aandelen Kas Bank. Tijdens haar seminar zal ze uitleg geven bij deze cijfers en adviseren hoe hier optimaal op ingespeeld kan worden.


Barbara Baarsma verzorgt om 15:00 een seminar op Contacta.nl 2015