Beleef de Deltaroute is een bijzonder samenwerkingsproject van Rijkswaterstaat en de ANWB en inmiddels ook met vele andere partners in de Delta.

Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Provincie Zeeland, Waterpoort, Gemeente Goeree-Overflakkee e.a. hebben elkaars producten verbonden. Of met Beleef de Deltaroute nieuwe producten gemaakt om elkaar doelen te versterken.

Recreatie en waterveiligheid gaan samen en versterken elkaar. We wonen in een bijzondere Delta, omgeven door water en onder de zeespiegel. Dat kunnen alleen maar Nederlanders in de wereld.
Gebleken is dat door de bouw van de 13 Deltawerken, opgedane kennis en het toepassen van nieuwe innovaties om in de toekomst ook droge voeten te behouden, wij in de Delta een interessant onderwerp hebben die nationaal maar zeker internationaal interessant is.

Bring in the Dutch klinkt het als elders in de wereld een overstroming het noodzakelijk maakt om onze Nederlandse kennis in te zetten voor droge voeten in de wereld.
Beleef de Deltaroute maakt de 13 Deltawerken zichtbaar en zij fungeren als kapstok om het verhaal van het verleden, het heden en de toekomst in de Delta op het gebied van water te vertellen. Leren en beleven. En dit samen met partners en marktpartijen.

Kom op 3, 4, 5 november ook langs bij de stand van Rijkswaterstaat waar Beleef de Deltaroute, Bring in the Dutch en verschillende innovatieve projecten in de Delta worden toegelicht op een inspirerende manier.  Zaal 3. En beleef ook in de Arena het optreden van Sonja van der Weegen tijdens deze dagen met haar prachtige lied: Beleef de Deltaroute!


Beleef de Deltaroute