Gezocht: Werkgevers die vluchtelingen een kans bieden.

VluchtelingenWerk Nederland is op zoek naar werkgevers die de deuren van hun bedrijf open zetten. Zij vragen van jou geen baangarantie, maar een stagekansplaats voor vluchtelingen. Samen zorgen ze ervoor dat vluchtelingen een goede kans en start kunnen maken op de Nederlandse arbeidsmarkt.Wil je gemotiveerde werknemers, meer diversiteit op de werkvloer en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Meld je dan nu aan via onderstaande link voor een stagekansplaats en VluchtelingenWerk Nederland informeert je graag over de mogelijkheden.

Wat is een Stagekansplaats
Een vluchteling (statushouder) is in Nederland verplicht een inburgeringstraject te volgen om de Nederlandse taal en cultuur te leren. Naast inburgering is arbeidsparticipatie een belangrijk instrument om de theorie in praktijk te brengen dit wilt Vluchtelingenwerk Nederland realiseren middels een stagekansplaats. Een stagekansplaats is een leerovereenkomst van bepaalde tijd tussen de gemeente en jouw organisatie. In deze periode loopt de uitkering van de statushouder door en zijn er voor jou als werkgever geen financiële verplichtingen.
Je neemt de statushouder dus niet in dienst maar creëert wel twee kansen, namelijk  een kans op een goed opgeleide arbeidskracht voor je zelf  en een kans op een betaalde baan voor de vluchteling.

Wat doet VluchtelingenWerk
Met een team van vrijwilligers uit het bedrijfsleven zoeken ze de juiste match voor je als werkgever en coachen zij de statushouder tijdens de periode van de stagekans plaatsing. Tevens zoeken zij samen met jou naar mogelijkheden om de competenties van de statushouder te vergroten. Vluchtelingen willen een eigen toekomst opbouwen in Nederland en zijn daarom uiterst gemotiveerd.
De vluchteling die Vluchtelingenwerk Nederland aanbiedt heeft een verblijfsvergunning, dus een rechtmatig verblijf in Nederland.

Nieuwsgierig geworden?
En enthousiast om mee te doen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met Vluchtelingenwerk Nederland op en laat je informeren over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Tot ziens in hun stand 1018, Hal 2

www.vluchtelingvakmensen.nl


Bied jij als werkgever vluchtelingen een kans?