Boeren hebben een oplossing

Boeren en tuinders zorgen voor gezond en goed voedsel en de mooiste sierteelt. Maar we zijn ook een onderdeel van de maatschappij. Een maatschappij die voor serieuze vraagstukken staat. Bijvoorbeeld op het gebied van klimaat of een vitaal platteland. Boeren en tuinders hebben meer te bieden dan u denkt. We zijn niet alleen voedselproducent, maar ook leverancier van groene energie, van biobased materialen, van zorg, van natuurbeheer, van leefbaarheid, van biodiversiteit, van recreatie en beleving. Vanuit die veelzijdigheid is onze overtuiging en ons uitgangspunt dat ‘Boeren een oplossing hebben!’ Daar zijn we trots op en daar geloven we in!

ZLTO-voorzitter Hans Huijbers deelt zijn visie en daagt bezoekers tijdens deze sessie uit om samen met boeren aan de slag te gaan voor het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken. Of het nu gaat om voedselveiligheid en voedselzekerheid, de leefbaarheid van het platteland, gezondheid of klimaat. Want die oplossing vinden, doen we samen met andere partijen. Gaat u met ons aan de slag?

Meer weten over Boeren hebben een oplossing?

Bekijk het verhaal van Hans Huijbers, akkerbouwer Michael Schippers en melkveehoudster en campingeigenaar Susan de Visser. Of kijk op www.zlto.nl/boerenhebbeneenoplossing

Boeren hebben een oplossing
Boeren hebben een oplossing