Als Expert ITS bij TomTom weet Carlo van de Weijer als geen ander hoe bedrijven zich staande houden in uitdagende tijden van innovaties. Naast zijn werk voor onder andere TomTom en Siemens is hij verbonden aan TU/e als directeur van het Strategisch onderzoeksgebied 'Smart Mobility'. Tijdens Contacta.nl 2017 wijst hij je graag de weg hoe je jouw bedrijf staande houdt in uitdagende innovaties. 

Mobiliteit is een typische industrie die een snelle verandering doormaakt op alle gebieden: Zelfrijdenden auto's, Uber, drones. Aan alle kanten zie je high-tech verschijnen, die het transport van mensen en goederen compleet op zijn kop zal gaan zetten. En net zoals elke industrie die wordt geconfronteerd met de digitalisering, komen de veranderingen te snel voor veel tranditionele sprekers om zich tijdig aan te passen. En toch met alle onvoorspelbaarheid die inherent is aan deze disrupties, zijn er een aantal vaste regels die men kan hanteren om zich optimaal voor te bereiden. Carlo van de Weijer is een veelgevraagd internationaal spreker die vanuit zijn lange ervaring in hightech en automotive industrie vertelt over de veranderende wereld van vervoer en logistiek, maar met duidelijke links en lessen voor andere industrieën en organisaties. 

Carlo van de Weijer is Global Expert ITS bij TomTom. Nadat hij aan de TU/e afstuurde als werktuigbouwkundige, begon hij zijn carrière bij TNO waar hij verantwoordelijk was voor de Business Unit Power Trains. In 2001 ging hij aan de slag bij Siemens VDO om een onderzoekseenheid te leiden naar navigatiesystemen. Daarnaast is hij verbonden aan de TU/e als directeur van het Strategisch onderzoeksgebied “Smart Mobility”. In 2016 werd hij Certified Speaker bij Singularity University.

 

Carlo van de Weijer
Carlo van de Weijer
Datum Donderdag 9 november 2017
Tijd 15:00
Locatie Contacta.nl Arena
  Aanmelden »