Als Global Expert ITS bij TomTom weet Carlo van der Weijer als geen ander hoe bedrijven zich staande houden in uitdagende tijden van innovaties. Naast zijn werk voor onder andere TomTom en Siemens is hij verbonden aan TU/e als directeur van het Strategisch onderzoeksgebied 'Smart Mobility'. Tijdens Contacta.nl 2017 wijst hij je graag de weg hoe al deze verbindingen leiden tot een nieuwe economie.  

Deze verbindingen staan centraal als ‘internet of things’. Hoe verbindingen tussen fysieke apparaten leiden tot een nieuwe economie. Hierbij is het van belang om de juiste data te verzamelen voor specifieke doeleinden. Carlo van der Weijden zal laten zien hoe deze innovaties in de praktijk te brengen en hoe men hiermee kan inspelen op de toekomst.

Carlo van der Weijer is Global Expert ITS bij TomTom. Nadat hij aan de TU/e afstuurde als werktuigbouwkundige, begon hij zijn carrière bij TNO waar hij verantwoordelijk was voor de Business Unit Power Trains. In 2001 ging hij aan de slag bij Siemens VDO om een onderzoekseenheid te leiden naar navigatiesystemen. Daarnaast is hij verbonden aan de TU/e als directeur van het Strategisch onderzoeksgebied “Smart Mobility”. In 2016 werd hij Certified Speaker bij Singularity University.

 


Carlo van der Weijer wijst je de weg naar innovatie.