David Laport showt nieuwste collectie op Ibiza

David Laport showt nieuwste collectie op Ibiza

David Laport heeft tijdens de derde editie van de Mercedes-Benz Fashion Week Ibiza, een onderdeel van de Madrid Fashion Week, zijn nieuwste collectie geshowd. In zijn nieuwste ready-to-wearcollectie, geïnspireerd op couture pieces, staan sculpturale vormen centraal. David liet zich inspireren door zowel een innovatieve landbouwtechniek, genaamd Super Photosynthesis, waarmee planten tien keer sneller kunnen groeien, als door een fotoserie van Beth Moon, die de alleroudste bomen ter wereld laat zien. 

Voor de kleuren liet de Zeeuwse ontwerper zich leiden door de prachtige natuur van Ibiza. Zangeres Wende Snijders is trouwens groot fan van David en draagt zijn creaties graag. 

Goes Couture
Modeontwerper David Laport, geboren en opgegroeid in Goes, timmert internationaal flink aan de weg met zijn wervelende en frisse creaties. Zijn naam is niet meer weg te denken uit de internationale fashion-scene en wordt in één adem genoemd met couturiers als Karl Lagerfeld en Yves Saint Laurent. Een (oud)inwoner op wie Goes trots kan zijn. Tijdens het jaarlijkse fashion-event Goes Couture op 27 september 2019 presenteert hij zijn 5-jarige jubileumshow (mét een aantal nieuwe stukken) in de Grote of Maria Magdalenakerk. 

David Laport (32) wordt in 1986 geboren in Goes, als David van der Schraaf. Zijn vader runde destijds een antiekwinkel in de Goese binnenstad; zijn moeder was actief als maatschappelijk werker. Hij groeit op in een creatieve, ondernemende familie, waar hij de liefde voor kunst, musea, toneel en theater met de paplepel ingegoten krijgt. Tot zijn negentiende blijft David in Goes wonen, tot hij besluit voor zijn opleiding naar de Randstad te verhuizen. Maar los van Zeeland komt hij nooit: rust, frisse lucht, natuur, strand en zee blijven trekken. En nog steeds is hij regelmatig in de provincie te vinden. In juli 2017 won David Laport de prestigieuze Europese Woolmark-prijs in Milaan, een kostbaar moment in zijn carrière.

5-jarig jubileum
Dit jaar viert David het 5-jarig jubileum van zijn collectie; iets waarvan de inwoners van Goes kunnen meegenieten. Tijdens het jaarlijkse mode event Goes Couture op vrijdag 27 september 2019 komt hij op uitnodiging van Goes Marketing zijn collectie van de afgelopen 5 jaar én nieuwe creaties presenteren op de catwalk in de Grote of Maria Magdalenakerk. Voor hem “een thuiswedstrijd”, waarvoor hij graag even naar Goes terugkeert. Hij is de vierde grote couturier op rij die Goes als modestad landelijk in de kijker zet, na designer Claes Iversen in 2018, couturier Ronald van der Kolk in 2017 en Addy van den Krommenacker in 2016. De bekendmaking van zijn naam in restaurant Karel V berust niet op toeval; ooit woonde hier familie van David Laport.

Early birds tickets a €57,59 zijn vanaf 5 april  2019 verkijgbaar via Eventbrite 

Alle drankjes en hapjes zijn inbegrepen in de ticketprijs

Ik wil een Early bird ticket bestellen