De breinen achter de pleinen

De breinen achter de pleinen

Naast individuele standhouders is de beurs verdeeld in pleinen. Deelnemers uit een bepaalde regio of sector hebben zich verenigd om samen een sfeervol plein te realiseren. Elk jaar werken coördinatoren aan de realisatie van deze onmisbare onderdelen van de beurs. Heb je vragen over een plein? Neem dan vrijblijvend contact op met de betreffende coördinator. 

Pleincoördinatoren zijn betrokken bij ieder facet van de beurs. Ze overleggen met de deelnemers over de indeling/opstelling van de diverse stands, ze maken nieuwe ondernemers warm voor deelname, maken afspraken inzake horeca, standbouw, elektra of het aantal parkeerkaarten dat nodig is en ze beantwoorden alle vragen over Contacta.nl. Karin Boerman: “Belangrijk is dat iedereen de aandacht krijgt om de beurs tot een succes te maken. Bedrijven voelen zich door de pleinen verbonden aan elkaar.”

Van Zeeuws-Vlaams Paviljoen naar Zeeuws-Vlaams plein
Marscha de Booij van Arrangé Marketing, Communicatie & Events en Karin Boerman van Zeeuwse Evenementen zijn het aanspreekpunt voor het Zeeuws-Vlaams Plein. "Het moet vooral gezellig zijn op het plein. Een maand voor de beurs organiseren we al een teambuilding met alle deelnemers. Een geweldig succes. Op de beurs zelf is een sfeervol, laagdrempelig horecaplein heel voornaam. Daar besteden we veel aandacht aan. Mensen moeten echt het gevoel hebben om nog even te willen blijven. Als resultaat dat ze dus nog meer mensen spreken."

Marscha en Karin doen er alles aan om Zeeuws-Vlaanderen nog beter op de kaart te zetten. “We hebben een nieuwe huisstijl, logo en website gemaakt. We heten ook geen Zeeuws-Vlaams Paviljoen meer, maar het Zeeuws-Vlaams Plein. We zijn een landje apart, maar we willen graag bij de rest horen. Het is meer van nu. Het prikkelt, inspireert en het past bij het plein dat we nu zijn en bij de Contacta.nl in het algemeen.”

Nieuwe indeling op Bevelanden plein
Ada de Regt is al vanaf 2003 pleincoördinator van Contacta.nl. “Ik doe dit met heel veel plezier en enthousiasme. Het is echt heel leuk om te doen. Ik draag graag mijn steentje bij aan economisch belangrijke activiteiten voor de regio. Dit jaar starten we met een nieuwe indeling van het plein en zijn we groter geworden. In mijn ogen is stilstand achteruitgang. Ondernemers zijn van nature creatief en ook wij moeten blijven vernieuwen. Er staan zoveel mooie bedrijven. Ik kan ook wel verklappen dat de standhouders er steeds meer energie in stoppen en al vroeg aan de slag gaan met hun creatieve ideeën. Deze bedrijven zijn de kurk waar alles op drijft. Zonder standhouders en bezoekers is er geen beurs. De match komt daar tot stand. Soms hoor je dat er op de eerste dag al contact is geweest en dat daar later een mooie opdracht uit gekomen is. Daar doe je het voor!”

Schouwen-Duiveland plein breidt uit
Jean-Paul van der Weele is pleincoördinator van het Schouwen-Duiveland plein. “Ik vind het leuk om met alle ondernemers samen een Schouwen-Duiveland plein te creëren.” Dit jaar wordt het Schouwen-Duiveland plein uitgebreid met de gemeente Tholen en de gemeente Goeree-Overflakkee. “We hebben iets minder bedrijvigheid dan in bijvoorbeeld Goes. Zo kunnen we samen met de ‘kleinere’ eilanden toch iets moois neerzetten. Het wordt een groter plein met meer diversiteit.”

Nieuwe huisstijl voor het Walcheren Plein
Jéan Rottier is pleincoördinator van het Walcheren plein. “Het is mooi om te zien dat je van een leeg plein met een betonnen vloer zo iets moois kunt neerzetten. We bouwen het om tot een gezamenlijk plein waar alle standhouders als groep staan, maar ook als individu sterk staan. We hebben in de loop der jaren een goed concept gevonden qua opzet met in het midden een horecaplein. Wel zijn de paden en de loop iets veranderd. Er zijn meer open stands en dat is wel echt de kracht. Er is nu een goede doorkijk en dat geeft een open uitstraling.” Ook de huisstijl van het Walcheren plein is vernieuwd. “De huisstijl is nu frisser en strakker. De kleuren zijn wel hetzelfde gebleven.”

Business Club VV Kloetinge Plein
Piet de Haze is Plein coördinator voor de Business Club van VV Kloetinge. “Het is een uniek plein. Een voetbalclub die een eigen sponsorgroep op Contacta.nl heeft staan is bijzonder. Met ruim 135 leden is Businessclub Kloetinge één van de grootste netwerkclubs in de regio. Een club waar je graag bij wilt horen.” Optimaal presteren staat bij De Haze hoog in het vaandel. “Je kunt pas optimaal presteren als je omgeving hieraan meewerkt en het toelaat. Alles valt of staat met goed personeel. Mijn motto is altijd: ‘Goed personeel is de sleutel tot succes!’”