De kracht achter innovatief Zeelands

3 juli 2018 werd het nieuwe merk Dockwize gelanceerd, een initiatief van Kenniswerf Zeeland en DOK41, waar HZ University of Applied Sciences en NV Economische Impuls Zeeland een belangrijk onderdeel van zijn. Inmiddels zijn we een jaar verder. Directeur Matthijs Lugtenburg: “We zijn eigenlijk al 9 jaar onderweg als stichting, maar sinds vorig jaar onder de naam Dockwize.”

“Wij bieden programma’s aan voor studenten, startups, MKB en het grootbedrijf. Zorgen voor huisvesting, een thuisbasis van waaruit (jonge) ondernemers kunnen groeien. We organiseren matchevents om het netwerk te verbinden en te versterken. We bieden de snelste weg naar financiering en zien onderzoek en onderwijs als een hulpmiddel bij vooruitgang. Zo zijn we graag de versneller in de route naar innovatie en vernieuwing.”

Wereldberoemd in Vlissingen
“We zijn al wereldberoemd in Vlissingen, maar heel Zeeland moet ons kunnen vinden. Natuurlijk wachten we niet tot het naar ons toe komt. Daarom starten we binnenkort met een ‘roadshow’ waarin we in workshops onze doelgroep d.m.v. onze methodes laten ervaren hoe je een innovatie rendabel kunt vermarkten. Dan doen we op locaties door heel de provincie. Partijen kunnen zich daarvoor inschrijven.”

The next step
“Zelf zijn we ook als startup, de pioniersfase ondertussen voorbij. Een jaar geleden waren we nog druk bezig met een aantal fundamenten. We konden niet goed uitleggen wie we waren en wat de deden. Nu staat Dockwize als een huis. Alle programma’s draaien nu volle bak. We hebben als organisatie ook veel stappen gemaakt en veel bereikt.

Komende periode willen we graag weer serieuze vooruitgang boeken. Ook wij blijven innoveren en vernieuwen. Zo proberen we nog nadrukkelijker met de Zeeuwse kennisinstellingen samen te werken en zijn we bezig om grote Zeeuwse bedrijven aan het concept te verbinden. Niet alleen financieel of als aanjager, maar zeker ook voor de kennis en de grote netwerken. We hopen na de zomer de eerste resultaten naar buiten te brengen.”