Bestel hier jouw gratis Entreeticket

5 vragen aan Elie Beveiliging

5 vragen aan Elie Beveiliging

In de rubriek ‘Vijf vragen aan’ stellen we 5 vragen aan deelnemers aan de Contacta. Dit zakelijke netwerkevent vindt plaats van 30 november tot en met 2 december in de Zeelandhallen in Goes. Dit keer geven we het woord aan Tom Elie, directeur bij Elie Beveiliging. Dit Zeeuwse beveiligingsbedrijf is ook dit jaar aanwezig op Contacta. Wie de stand bezoekt, ontdekt dat Elie Beveiliging de dienstverlening fors heeft verbreed. Met Veiligheid & Techniek richt het bedrijf zich op diensten als toegangscontrole, mobiele alarmering, camerasystemen en brand- en inbraakdetectie.

De Zeeuwse partner in veiligheid. Wat doen jullie?
Wij zijn specialisten in het handhaven van de orde, rust en veiligheid. Elie Beveiliging is een familiebedrijf dat sinds 2005 bestaat. Bij beveiliging kun je denken aan mobiele surveillance, objectbeveiliging en receptiediensten, maar natuurlijk ook aan woonhuisbeveiliging, winkelsurveillance en havenbeveiliging. Sinds 2020 hebben we een nieuwe poot: Veiligheid & Techniek. Dit doen we nadrukkelijk op verzoek van onze klanten. Op deze manier kunnen we nog meer inhoud geven aan onze belofte om hen te ontzorgen. Onze focus ligt daarbij altijd op preventie: het voorkomen van diefstal, onveilige situaties, vernielingen of bedrijfsschade. Dat doen we voor particulieren, maar hoofdzakelijk voor bedrijven in Zeeland en dichtbij de provinciegrens.

Hoe onderscheiden jullie je?
Laten we eerlijk zijn: boefjes zullen er altijd blijven lopen. Waar het om gaat is: wat vind jij een aanvaardbaar risico? Daarover gaan we met onze klanten in gesprek. We maken het verschil door heel klantgericht te werken. Dit betekent dat we actief met onze klanten meedenken. We stellen onszelf steeds de vraag: wat helpt het beste om jouw probleem op te lossen. Hierop formuleren we in samenspraak een passend antwoord. Verder blijven we alert en zijn we proactief. Waar nodig sturen we bij.

Dat vergt goede medewerkers?
Dat klopt, en die hebben we. Beveiliging is een vak, daarvan ben ik overtuigd. We leiden mensen zelf op. Naast het vak van beveiliger zelf, zoeken we altijd naar manieren om nog meer toegevoegde waarde te bieden. Een mooi voorbeeld daarvan is de opleiding, waarmee enkele van onze beveiligers starten. Die opleiding is gericht op het herkennen van vreemd gedrag en het anticiperen daarop. Zo onderzoeken we eigenlijk steeds de mogelijkheid om onze beveiligers meer handvatten te geven voor hun werk.

Jullie staan ook dit jaar weer op Contacta?
In het begin gingen we vooral naar Contacta om zelf de beurs te bezoeken en zo contacten op te doen. Op een gegeven moment, circa zes jaar geleden, vond ik dat niet fair ten opzichte van de standhouders. Zij dragen de beurs immers financieel. Toen besloten we er zelf ook te gaan staan. We hebben bij de afgelopen edities overigens ook de beveiliging verzorgd. De stand die we nu hebben, is groter dan ooit. Samen met diverse samenwerkingspartners, willen we goed laten zien wat we voor bedrijven kunnen betekenen.

Wanneer is de Contacta een succes?
Het klinkt misschien vreemd, maar ik hang het succes niet op aan het aantal nieuwe klanten dat voor Elie Beveiliging kiest. Mijn inzet dit jaar is vooral bestaande relaties spreken en wijzen op onze brede dienstverlening. Ik ga graag het gesprek aan, zodat we voor onze klanten alles op het gebied van beveiliging en veiligheid nog beter kunnen finetunen.

Meer weten over Elie Beveiliging?
Kijk op www.eliebeveiliging.nl of bezoek de stand tijdens Contacta.