Uit meer dan 30 aangemelde innovatieve ondernemers zijn er vijf gekozen die kans maken op de prijs. De Emergo wordt dit jaar voor de 13e keer elk jaar uitgereikt aan een Zeeuwse onderneming die een succesvolle innovatie heeft gerealiseerd. De winnaar van de prijs wordt tijdens de 30e jubileumeditie van Contacta bekendgemaakt.

 

De vijf genomineerden zijn:

Allplast BV – Tholen
Kogelwerend schild voor arrestatieteams.  Al sinds 1999 is Allplast BV uit Tholen actief als bedrijf op het gebied van kunststofbewerking. De laatste jaren zijn hier ook kogelwering en ballistische bescherming bij gekomen. Allplast BV heeft in samenwerking met politie- en interventieteams een nieuw kogelwerend schild ontwikkeld, dat is getest en goedgekeurd door TNO.

Bever Innovations BV – Zierikzee
Tanken onder intelligente luifelverlichting. Als producent van intelligente outdoor LEB oplossingen met 100% focus op de petrol-retailindustrie, is Bever Innovations BV marktleider op het gebied van LED verlichtingsproducten voor tankstations. Bever Innovations BV vertegenwoordigd en levert wereldwijd aan meer dan 54 landen producten aan tankstationseigenaren en oliemaatschappijen.

Delmeco Fishing Technology BV – Colijnsplaat
Pulsvissen is een alternatief voor boomkorvissen. Bij boomkorvissen wordt een ketting over de zeebodem getrokken om zo de platvis op te jagen. Bij pulsvissen wordt er gewerkt met elektrische pulsen waardoor de platvis geprikkeld wordt, opschrikt uit het zand en zo gevangen kan worden. Voordelen: er is minder bijvangst omdat kleine vis niet geprikkeld wordt, de vis komt levend en onbeschadigd aan boord en er is geen schade aan de zeebodem. Verder is er aanzienlijk minder brandstof nodig bij deze manier van vissen.

Kraker Trailers BV – Axel
Met de nieuwe fabriek is Kraker Trailers klaar voor de toekomst en krijgt de titel ‘Masters in Moving Floor Trailers’ een extra dimensie. Kraker Trailers BV is de eerste schuifvloertrailerfabrikant die de traditionele bouwwijze, waarbij een trailer volledig wordt gelast, los durft te laten en kiest voor boutverbindingen. Hierdoor kan de K-Force op locatie worden afgemonteerd. Er kunnen meerdere trailers tegelijk als bouwpakketten gestapeld worden vervoerd.

Lubo International – Kortgene
Lubo Lubrication is een slimme, droge, biobased smering die wordt aangebracht op RVS schroefdraden. Het smeersel voorkomt dat het RVS zich vast vreet. Koudlas behoort tot de verleden tijd met het lubricant. Naast de unieke werking brengt het gebruik van deze Luco Lubrication op schroefdraden een verhoging van de efficiëntie en kostenbesparende factor met zich mee als het gaat om nieuwbouw en onderhoud op constructies en machines.

Bron: Provincie Zeeland