Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2020?

Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2020?

De genomineerden van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2020 zijn bekend: Traas Ongediertebestrijding, Hydrauvision, Hello Container, SWYCS en Kobobss maken kans op de prijs voor beste innovatie van Zeeland.

Succesvolle innovatie
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van Provincie Zeeland, in samenwerking met Dockwize, HZ University of Applied Sciences, VNO-NCW en Kamer van Koophandel. Omroep Zeeland is mediapartner. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie.

De bedrijven met de genomineerde innovaties:
SWYCS uit Middelburg
SWYCS heeft een revolutionair systeem ontwikkeld gebaseerd op IoT (Internet of Things) technologie waardoor gebouwen out-of-the-box slim gemaakt worden

Hydrauvision uit Schoondijke
Hydrauvision heeft, in samenwerking met het bedrijf Z-Bridge BV, een tweede innovatieve wijze ontwikkeld om van een bewegend schip op zee naar een offshore constructie over te stappen.
Het systeem heet Bring to Work (B2W).

Traas Ongediertebestrijding uit ‘s Gravenpolder
Nieuwe wet- en regelgeving maken het buiten bestrijden van ratten niet gemakkelijk. Ook brengt dit veel risico’s voor kinderen en huisdieren met zich mee, met name in stedelijk gebied en in parken. Om die reden heeft Traas het concept rattenhotel ontwikkeld, wat inmiddels ook succesvol is toegepast in de praktijk.

Hello Container uit Goes
HelloContainer digitaliseert administratieve handelingen die het vergelijken en boeken van containers binnen no time regelt. Van contact met vervoerders tot het opmaken van offertes en het verstrekken van exportdocumenten.

Kobobss uit Yerseke
Met de PackCheck producten en maatwerkoplossingen van Kobobss wordt het creëren, optimaliseren en borgen van verantwoorde processen in productie en logistiek mogelijk gemaakt.

Beoordeling
De vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten. Daarnaast doen HZ studenten onderzoek naar de innovaties en verwerken dit tot een rapport dat gebruikt wordt door de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel.

Wat vind jij de beste innovatie?
Naast de juryprijs wordt een publieksprijs uitgereikt. Op www.emergo-innovatieprijs.nl vind je binnenkort korte video's, waarin de innovaties worden toegelicht. Tijdens de stemperiode van 21 oktober tot en met 4 november 2020 kun je stemmen op jouw favoriete innovatie.

Vorig jaar won Nemag de jury en de publieksprijs met hun innovatieve grijper voor het laden en lossen van bulkgoederen

Uitreiking Emergo prijs tijdens Contacta
Op woensdag 4 november a.s. worden de winnaars van zowel de Emergo juryprijs als de Emergo publieksprijs bekendgemaakt tijdens netwerkbeurs Contacta.