Duncan komt naar Contacta.nl 2019

Duncan komt naar Contacta.nl 2019

Duncan Stutterheim is bekend als medeoprichter van het legendarische ID&T en winnaar van de prestigieuze IJ-prijs van de gemeente Amsterdam. 

Duncan Stutterheim is een uiterst succesvol Nederlands ondernemer die zijn bedrijf naar grote hoogten stuwde en graag maatschappelijk onderneemt. Duncan is geboren in Purmerend. Als zoon van captain of industry Cor Stutterheim (CEO van CMG, later opgegaan in Logica) blijkt het ondernemersbloed al op jonge leeftijd door zijn aderen te stromen. Op achttienjarige leeftijd start hij als middelbare scholier een serieus koeriersbedrijf.

Zijn ware passie ligt echter bij muziek en feesten. In 1992 begint hij samen met broer Miles met het organiseren van housefeesten. Dat wordt meteen een succes. Het eerste event The Final Exam vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht en trekt 12.000 man publiek.

Na het eerste succesvolle feest volgen nog vele andere. Uiteindelijk resulteren zijn inspanningen in ID&T; Nederlands grootste organisator van dance-events en tevens platenlabel, horecaonderneming en mediabedrijf. De meeste bekendheid geniet de organisatie van feesten als Thunderdome (hardcore gabber evenementen), Mystery Land (’s werelds oudste elektronische muziekfestival) en Sensation (sinds 2005 ook internationaal een doorslaand succes).

In 2009 geeft Duncan Stutterheim, getrouwd en vader van drie dochters, de dagelijkse leiding van zijn bedrijf uit handen. Hij ontwikkelt en bedenkt vanaf dat moment vooral nog nieuwe concepten. Met het wereldwijde succes van Nederlandse DJ’s trekt ID&T naar de Verenigde Staten om de explosief groeiende markt aldaar te veroveren. Het Amerikaanse SFX Entertainment blijkt de gewenste sterke partner en in 2013 neemt dit bedrijf ID&T volledig over.