Genomineerden Zeeuwse Innovatieprijs Emergo bekend

Van een ondergronds laadsysteem voor elektrische auto's, een verse magnetronmaaltijd met mosselen tot robots die diepvriesgroenten snel invriezen en robots die analytische metingen kunnen doen in laboratoria. Dit zijn de vier genomineerden van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo.

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. Het doel van deze prijs is Zeeuwse innovatie stimuleren en waarderen en bekendheid voor Zeeuwse innovaties genereren binnen en buiten Zeeland.

Uitreiking Emergo prijs tijdens Contacta

Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Vanaf nu kun je daarom stemmen op jouw favoriete innovatie!  Breng hier je stem uit! Stemmen kan t/m dinsdag 6 november. 

Op woensdag 7 november a.s. om 17.00 uur worden de winnaars van zowel de Emergo juryprijs als de Emergo publieksprijs bekendgemaakt tijdens netwerkbeurs Contacta in de Contacta Arena (Oosterscheldehal).

 

De 4 genomineerden: 

Streetplug uit Tholen

Streetplug heeft een ondergronds laadstation voor elektrische auto's ontwikkeld. Met een eenvoudig te bedienen app is de deksel van het laadstation te openen. Bovendien zit er in het laadstation een watermanagement systeem zodat overtollig water wordt opgevangen en dat het water weer af geeft als het in de omgeving droger wordt. 
 

Seafood Steam Group uit Bruinisse

Een snel gerecht met mosselen, dat bedacht Seafood Steam Group. Een bakje mosselen, compleet met kruiden en groenten dat zo de magnetron kan. De mosselen worden gestoomd in zeewater en behouden hun unieke smaak. De verpakking is voor 95 procent recyclebaar en met de eenheid van 500 gram per verpakking hoop dat de mossel meer gegeten gaat worden, als bijvoorbeeld een eiwitrijk tussendoortje, als lunch of als bijgerechtje. 

KV Techniek uit Goes

Een robotlijn die twee bestaande innovatieve ontwikkelingen combineert, dat ontwikkelde KV Techniek. Het inpakken van diepvriesgroenten door een robot om ze nog verder te kunnen invriezen en het gebruik van CO2 in vaste vorm. Door deze twee innovaties te combineren wordt het stroomgebruik enorm gereduceerd.

ModuVision uit Vlissingen

Een robot die analytische metingen kan doen in laboratoria, dat ontwikkelde ModuVision. Bij toeval ontdekten ze dat een Duits bedrijf zo'n robot had gemaakt, maar dat die robot nog niet klaar was voor een grotere doelgroep. Het bedrijf ontwikkelde daarom een eigen robot, die veel nauwkeuriger en sneller kan werken.

Beoordeling

Een vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten. Daarnaast voeren HZ studenten onderzoek uit naar de innovaties en verwerken dit tot een rapport en pitchen dit aan de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel.