Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Roze Zaterdag is er voor iedereen!

Roze Zaterdag is er voor iedereen!

Goes wordt gaststad voor Roze Zaterdag 2023! Dit grote evenement trekt zo’n 15.000 bezoekers uit het hele land. De organisatie van Roze Zaterdag in 2023 is in handen van Stichting Goes Marketing i.s.m. diverse instanties.

Roze Zaterdag is de Nederlandse versie van de Gay Pride Parade, die in 1977 voor het eerst gehouden werd in Nederland en tegenwoordig jaarlijks in telkens een andere stad plaatsvindt. Diverse steden waaronder Amsterdam, Den Bosch, Maastricht, Utrecht, Bergen op Zoom, Venlo en Leeuwarden gingen Goes voor. Dit jaar vond Roze Zaterdag plaats in Rotterdam waar zo’n 30.000 bezoekers op af kwamen. Roze Zaterdag begint elk jaar met een oecumenische kerkdienst en vervolgens vindt dan de traditionele parade plaats. De rest van de dag is gevuld met culturele bijeenkomsten en optredens (o.a. Gerard Joling & Ruth Jacott), lezingen, en sportactiviteiten. Ook is er altijd een informatiemarkt, waarop uiteenlopende homovriendelijke en homo-organisaties en -bedrijven zich presenteren. Roze Zaterdag is er voor iedereen !

Tom de Koning van Stichting Goes Marketing is trots dat Goes in 2023 gaststad van Roze Zaterdag mag zijn. “We verwachten veel positieve media aandacht van de landelijke pers en een hoge economische spin-off voor de stad Goes en de rest van Zeeland. Duizenden bezoekers die hier verblijven, winkelen, overnachten, en uit eten gaan.”

Dow Benelux B.V. is hoofdsponsor van Roze Zaterdag en daarnaast zijn er nog vele andere bedrijven die dit ondersteunen waaronder Delta fiber, Dinaf Traffic Control, Bison International, Traas ongediertebestrijding, Zeeland Refinery PostNL en Lineage. De organisatie van Roze Zaterdag is nog steeds hard op zoek naar extra sponsoren om het programma financieel rond te krijgen. Tijdens Contacta zal er op woensdagavond 9 November een sessie plaatsvinden waar citymarketeer Tom de Koning samen met Bianca Noomen (van Trouw ik Jullie/Noomen Persoonlijk- team-& leiderschapsontwikkeling)  over het belang van Roze Zaterdag voor het bedrijfsleven Zeeland.

Meer informatie over het ondersteunen van Roze Zaterdag 2023 leest u op https://www.goesisgoes.nl/rozezaterdaggoes/sponsoring