Het nieuwe pand van GBG.

Grafisch Bedrijf Goes (GBG) is op 21 juni verhuisd naar het nieuwe bedrijfspand aan de Hudsonweg. “Het is één grote, open showroom”, vertelt mede eigenaar Chris van Antwerpen.

Het nieuwe bedrijfspand bevindt zich op een paar honderd meter van het voormalige pand. “We wilden graag in de Poel blijven en dit is echt een uniek plekje. Aan de voorkant wordt niet meer gebouwd, dus we houden uitzicht over de polder.” Het nieuwe pand heeft een open sfeer, waarbij alle aspecten zichtbaar zijn voor de bezoekers. “Wij vinden het heel leuk dat klanten naar ons toe komen, zodat wij onze producten en diensten kunnen laten zien.” De grote productie- en opslagruimte zorgt ervoor dat er nog efficiënter gewerkt kan worden. “Doordat er meer ruimte is, worden onze medewerkers fysiek minder belast, terwijl er meer geproduceerd wordt.”

Milieu
Ook aan het milieu is gedacht. “We hebben geen gas meer, we gebruiken warmtepompen, het pand is goed geïsoleerd, de ramen hebben we zelf getint met zonwerende folie en er liggen 714 zonnepanelen op het dak. Zelf hebben we 500 zonnepanelen nodig op jaarbasis om energieneutraal te zijn. Alle extra opgewekte energie gaat terug naar het net en wordt gebruikt voor particulieren. Al deze maatregelen zorgen ervoor dat we 75% minder gebruik hoeven te maken van de airco.”

Onderscheiden
Terwijl steeds meer drukkers hun deuren sluiten, groeit GBG. “Wij zijn onderscheidend doordat we alles onder één dak hebben. Door onze traditionele producten in combinatie met nieuwe producten blijven wij op niveau. Het is een soort kruisbestuiving. Nieuwe klanten benaderen we voor de traditionele producten en andersom.” Naast drukwerk, kun je bij GBG o.a. terecht voor auto- en gevelbelettering, verpakkingen en displays en zelfs het ontwerpen en bouwen van beursstands. “Vorig jaar hebben we 19 beursstands volledig geproduceerd en opgebouwd voor Contacta.nl in 3 dagen.”

Curaçao
Zo net voor de zomervakantie zijn we natuurlijk wel benieuwd wat er deze zomer op het programma staat en wat de favoriete vakantiebestemming is. “Dit jaar gaan we naar Curaçao. Een favoriete bestemming hebben we eigenlijk niet. We gaan nooit twee keer naar dezelfde plek, omdat we graag alles willen zien.”