Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Historie

2022

Het thema voor Contacta 8 t/m 10 november 2022 was ‘Een nieuwe balans’. Contacta kon de afgelopen twee jaar niet op de reguliere wijze doorgaan. Op 10.000 vierkante meter presenteerden ruim 250 exposanten uit alle branches zich. Veel ondernemers lieten nieuwe producten en diensten zien. Daarnaast waren er vele workshops in de Domes en optredens srekers in de Arena, onder wie Arjen Lubach, Björn Kuipers, Tim Coronel en Arie Boomsma. Ook was er de uitreiking van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo, speciale bijeenkomst van HR Netwerk Zeeland en Hét Zorg & Welzijn congres van Zeeland. Ook was er tijdens de donderdagochtend een goed bezochte Banenmarkt “Werken in Zeeland” met ruim 40 bedrijven.

2021

Contacta staat voor elkaar ontmoeten, tijd nemen voor elkaar in een ontspannen sfeer. Naar aanleiding van de corona persconferentie van vrijdag 12 november en een constructief overleg met de Gemeente Goes kon Contacta 2021 op 30 november, 1 en 2 december 2021 helaas niet doorgaan. Contacta was tot dat moment uitverkocht met 250 exposanten op 10.000m2 beursvloer.

2020

In dit eerste coronajaar was het niet mogelijk om Contacta te organiseren.

2019

LMG organiseerde voor de 10e keer op rij Contacta.nl. Nieuwe pleinen waren er te bezoeker, zoals het Energie Plein en Green Office. Maar ook een nieuw Thools regioplein. Starters krijgen ook de kans om 1 dag onderdeel te zijn van de beursvloer. Het Werken in Zeeland Plein gaf ook dit jaar extra de kans voor organisatie en werkzoekende om met elkaar in contact te komen. Onder leiding van niemand minder dan Twan Huys werdt het Contacta Politiek Café gehouden. Alexander Klöpping gaf inispirerend het thema 'The Next Step' kracht bij  en Peter Vandermeersch gaf mooie voorbeelden van grensoverschreidend zaken doen moet België.

2018

Voor het eerst op beurs: Contacta Politiek Café met Dionne Stax waarin 100 ondernemers, beslissers, politici en experts met elkaar het debat aangingen. Daarnaast zijn het Carrièreplein en de Banenmarkt toegevoegd aan het concept van netwerkevent Contacta.nl. Hiervoor is een samenwerking aangegaan met zeeuwsevacaturebank.nl en UWV. Contacta Talks waren o.a. van bokser Rico Verhoeven, Ben van der Burg, Mart Smeets en Quote redacteur Sander Schimmelpenninck.

2017

Op de beurs is een groot Innovatieplein te vinden waar nieuwe technieken en vernieuwende diensten gepresenteerd werden. Seminars waren o.a. van Erland Galjaard, Carlo van de Weijer, Anna Nooshin en Maarten van der Weijden.

2016

Contacta bestaat 30 jaar en dat wordt gevierd met een mooie jubileumeditie. Nieuw dit jaar is MatchMaking waarbij adviseurs van verschillende bedrijven één-op-één in gesprek gaan met bezoekers. En Vlaanderen is groot vertegenwoordigd met een eigen Vlaanderenpaviljoen. Begin 2016 ontving Contacta.nl het Zeeuws Compliment uit handen van gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

2015

De Contacta Arena heeft met Michiel Vos als spreker een internationale insteek. Hij vloog over uit New York om als 'Obama-insider' een kijkje te geven in de politiek, maatschappij en het ondernemersklimaat van Amerika.

2014

Tijdens Contacta 2014 waren er een aantal nieuwe ontwikkelingen. Zo was er de eerste uitreiking van de Contacta Awards, het ontstaan van een MVO-plein en het uitbreiden van de kennissessies in de E-Academy.

2013

Naast de Contacta Arena is er het Contacta College. Een collegezaal waar 30 personen verdiepende seminars volgde over positioneren, neuromarketing en ondernemen in Latijns Amerika.

2012

Op deze 26e editie zijn Jan Mulder, Floris van Bommel, Jacqueline Zuidweg, Hans van Breukelen en René Savelberg gastsprekers en geven inspirerende lezingen. Nieuw dit jaar zijn de 3 thema-podia, Kennis, Innovatie en Prestatie (KIP). Op deze podia worden workshops en lezingen gegeven, veelal georganiseerd door exposanten van de beurs. In 3 dagen tijd trekt de beurs een recordaantal bezoekers; 22.654.

2011

Contacta.nl bestaat 25 jaar. Een extra derde beurshal is toegevoegd aan de beurs, er staan zo’n 300 exposanten en er komen ruim 20.000 bezoekers! Gastsprekers zijn Dennis van de Geest, Jan van Halst, Wubbo Ockels en Bram Moszkowicz.

2010

Organisatie is voor het eerst in handen van LMG strategie+creatie. Dit jaar werd de beurs geopend door dhr. J.P. Balkenende en eerste minister van België Y.C.D. Leterme.

2008

Provincie Zeeland is aanwezig met het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen plein’.

2002

Dit jaar is het thema ‘Bouwen aan Zeeland’ en zijn twee hallen van de Zeelandhallen helemaal volgeboekt.

1998

Schouwen-Duiveland staat voor het eerst op Contacta met ‘Avenue Schouwen-Duiveland’. Daarnaast een stand van N.V. Westerscheldetunnel met alle informatie over dit megaproject. K.P.N. Telecom, Rabobank, Zeelandnet en Zekatel vormen een plein over ‘Electronic Commerce’.

1996

Het nieuwe segment ‘infrastructurele werken’ wordt aan de beurs toegevoegd. Hieronder valt grond-, weg- en waterbouw, aanleg en onderhoud van haven- en industriegebieden en overige voorzieningen in wegenbouw zoals brug-, sluis- en tunnelbouw.

1995

Voor het eerst organiseert Inter-Expo, ook eigenaar van de Zeelandhallen, Contacta.

1986

Het bescheiden debuut van Contacta in het oude veilinggebouw aan de Fruitlaan te Goes.