Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Hoondert Groep; volle bak vooruit!

Na de periode van corona, waarvan Hoondert de gevolgen ondervond door met name personeelsuitval, is de blik op de toekomst gericht. De vaart van de transitie, volgens Jan veelal door overheidsbelangen ingegeven, is soms lastig in te passen in de bedrijfsvoering. “Neem het elektrisch rijden, hoe moeten wij dat doen met ons groot materieel? Leg het mij maar uit. Allemaal leuk bedacht maar praktisch niet uitvoerbaar en een groot vraagteken. Als we eerlijk zijn, zijn wij niet degene die hierin de pioniersrol kunnen pakken.” Dat betekent echter niet dat er binnen Hoondert niet aan het milieu of klimaat gedacht wordt. Integendeel; verduurzaming, daar zijn ze bij Hoondert duidelijk over. Life time extending is hier het codewoord. Zo lang mogelijk gebruik maken van het materieel. Goed voor je spullen zorgen en op tijd onderhoud plegen. Verder stuurt men aan op gedragsverandering. “Machines niet langer laten draaien dan nodig. Veel van het assortiment is al uitgevoerd met een start-stop systeem en dat merk je; niet alleen in vermindering van uitstoot, maar ook in je portemonnee.”

Arbeidsmarktproblematiek

Echte problematiek binnen de arbeidsmarkt kennen ze binnen Hoondert eigenlijk niet. Er staan weliswaar wat vacatures open, maar dat is puur door groei en borgen van de continuering van de marktpositie. “Maar, dat is niet anders dan anders”. Bij Hoondert is ook plaats voor BBL-ers. Vaak jongens die op school niet voldoende uitdaging vinden en bij Hoondert direct aan de slag kunnen; onder begeleiding in de praktijk het vak leren, aangevuld met een dag in de week naar school. “Vergeleken met vroeger leren die gasten tegenwoordig veel sneller het vak”, aldus Jan. Jaren geleden mocht je eerst mee op pad met de vetspuit en, als je goed was, mocht je na een bepaalde periode tijdens de schaft eens rondje maken op de kraan. Nu gaat dat allemaal veel sneller. Uiteraard onder begeleiding, maar je zit tegenwoordig veel sneller op de machine.”

Toekomstperspectief

Met betrekking tot de toekomst staan er ontwikkelingen te gebeuren. Zo gaat Jan het zelf wat rustiger aan doen en is, onder andere daarom, Sjaak Weststrate recent aangesteld als technisch directeur. Beide heren zien de toekomst rooskleurig tegemoet, met alle uitdagingen die daarbij horen. Maamet een bedrijf dat is voorzien van een gedegen fundament en dat beschikt over flexibel en goed opgeleid personeel hoeven ze die uitdagingen niet uit de weg te gaan. Volle bak vooruit!