Innovatieplein, dé plaats van vernieuwing

Tijdens Contacta.nl wordt innovatie belicht op het Innovatieplein. Daar bundelen verschillende partijen hun krachten om elk innovatief product, dienst of bedrijf verder te helpen. Zij staan er niet alleen met hun stand, maar ook geven experts van verschillende bedrijven graag één op één antwoord op jouw vragen tijdens de Matchmaking. We stellen de exposanten van het Innovatieplein graag aan je voor.   

Emergo 

Voor het stimuleren én het waarderen van Zeeuwse inno-vaties wordt de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs uitgereikt. Dé prijs voor de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie. De winnaar wordt op 8 november bekend gemaakt tijdens Contacta.nl. 

 

ZB| Planbureau 

ZB| Planbureau biedt kennis en inzicht in trends in Zeeland. Wil je inspelen op ontwikkelingen? ZB | Planbureau beschikt over data en adviseurs om je bedrijf te helpen met het maken, volgen en evalueren van plannen.

 

Dok 41/ Kenniswerf

De innovatiehotspot van Zeeland is Kenniswerf. Binnen het bedrijvenpark werken ondernemers, onderwijsinstellingen en overheid samen, delen kennis en ervaringen. Starters met creatieve en vernieuwende ideeën kunnen terecht op DOK41. Hier kunnen zij onder begeleiding en coaching hun bedrijf opzetten en uitbouwen. 

 

Scalda

Door een leeromgeving aan te bieden waarin samenwerking en innovatie centraal staat, wordt de ICT-er van de toekomst opgeleid. Stichting Innovision Solution en Shared Service Centre zijn studentenbedrijven waarin studenten van de opleiding Media Development en ICT-beheer werken aan opdrachten van en met het regionale bedrijfsleven. Tijdens Contacta.nl gaan zij dan ook graag met je in gesprek.

 

Rijkswaterstaat

Op de Oosterscheldekering staat misschien wel de meest inspirerende locatie voor een zakelijk event. Het ir. J.W. Topshuis is het bedieningshuis van een deel van de Deltawerken én is nu ook ingericht met een mooie ontvangsthal, diverse vergaderruimtes en een filmzaal. Een ideale en inspirerende plaats voor (zakelijke) bijeenkomsten van 10 tot 150 personen!

 

ZIGZAG  

Om te voorkomen dat kansrijke ideeën verzanden, biedt Stichting ZIGZAG ondersteuning aan initiatieven met een bijdrage aan sociaal-economische ontwikkeling in Zeeland. De stichting Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep beschikt over een subsidiefonds, waarmee innovatie en het stimuleren van economische ontwikkelingen in Zeeland kunnen worden gefinancierd.

 

FabLab Zeeland

Wereldwijd staan er zo'n 500 fablabs. En één daarvan staat in Zeeland. Het is een leer- en werkplek waar iedereen spelenderwijs kan kennis maken met digitale fabricage. In FabLab Zeeland staan moderne, computergestuurde 'maakmachines', zoals 3D-printer/ 3D-scanner, lasersnijder, vinylsnijders , zwenkarm transferpers. 

 

Illuxtron International 

Deze LED verlichtingfabrikant kan juist zijn hoge kwaliteit garanderen door zijn vestiging hier in Nederland. Over de hele wereld leveren zij hoogwaardige LED-verlichting voor retail, hospitality, industrie, musea, kantoren en supermarkten. Door een focus op het hogere segment van design LED-verlichting is het genomineerd voor de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs 2017. 

 

Impuls Zeeland

Impuls Zeeland biedt een snelle ingang naar alles wat ondernemers in Zeeland verder brengt, zoals marktinformatie,
bedrijfskundige support en de juiste contacten. Vind via Impuls Zeeland een samenwerkingspartner, financier of vestigingslocatie.
Voortdurend zijn we op de uitkijk naar business kansen en speciaal naar uitgelezen mogelijkheden in Zeeland voor innovatief en
duurzaam ondernemen. 

 
Team REACon
 
Team REACon is een belangrijke speler in de BeNeLux op het gebied van ergonomisch advies en het leveren van ergonomische kantoormeubelen, zodat lichamelijke klachten minder wordt of helemaal verdwijnt! Van advies tot kantoormeubelen zoals ergonomische bureaustoelen, werkstoelen, 24-uurs stoelen, zit-sta krukken, monitorarmen en werkplekverlichting. 
 
 
Zeeuwind 
 
Zeeuwind is een coöperatie voor windenergie. De coöperatie heeft als doel het gebruik van windenergie en andere vormen van duurzame energie te bevorderen en daarmee bij te dragen aan een leefbare wereld. Het werkgebied van Zeeuwind is tot nu toe beperkt gebleven tot de provincie Zeeland. Het ledenbestand van Zeeuwind bestaat voor het merendeel uit particulieren. Daarnaast zijn alle 13 Zeeuwse gemeenten lid en een aantal bedrijven, verenigingen en stichtingen. Zeeuwind is met meer dan 2.000 leden een van de grootste windcoöperaties in Nederland.
 

Emgergo Plus 

Het team van EmergoPlus bestaat uit mensen met ruime ervaring in de caravanbranche, maar ook als caravanner. Door deze ervaring weten zij als geen ander welke problemen je als caravanner tegenkomt en proberen daar innovatieve oplossingen voor te bedenken. Zij ontwikkelen onze producten zelf of vinden fabrikanten die hun visie delen en producten fabriceren van hoge kwaliteit en welke passen in het assortiment van EmergoPlus. Ze laten ons graag adviseren door caravanners om zo samen tot oplossingen te komen. Genoeg reden om ook hen te nomineren voor de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs 2017! 

HemCell 

HemCell weet verspild materiaal uit de agrarische sector om te zetten in een bioplastic dat 100% composteerbaar is. Dit kan bijvoorbeeld
weer worden ingezet voor de verpakkingsindustrie. Niet voor niets zijn zij ook genomineerd voor de Zeeuwse Emergo Innovatieprijs 2017!

 

Ki< | MPi 

Als kennis-en innovatiecentrum stimuleert Ki< | MPi bedrijven met één doel: innoveren met maintenance in de procesindustrie.
Binnen de stand van Ki< | MPi zijn de voglende bedrijven te vinden:

- Serenity  - partner light in het Interreg Smart Tooling project
Smart Tooling is een project binnen het Europese programma Interreg Vlaanderen-Nederland. Voor het project Robotica Smart Tooling
ontwikkelt Ki<|MPi in samenwerking met partners uit Vlaanderen en Zuid-Nederland, innovatieve Robotica toepassingen voor maintenance
in de procesindustrie.

 

- SPIE Controlec Engineering
SPIE Controlec Engineering in Terneuzen is met haar ruim 40-jarige bestaan een gekend en gerespecteerd ingenieursbureau in de regio
dat onafhankelijk en veelzijdig opereert. 

 

- RoNik Inspectioneering
Mede dankzij het Ki<|MPi Platform, heeft Bru's bedrijf RoNik Inspectioneering regionaal al goed gescoord met het meest innovatieve Drone
industriële inspectie concept. RoNik gaat nu de wereld veroveren met dit concept en gaat zich vestigen in Australië (Brisbane), Rio de Janeiro,
Chicago, Oman en Abu Dhabi.

 

- BFS bv
Geïntegreerde oplossingen voor “zero leakage” in piping en equipment. BFS is onafhankelijk en werkt samen met een team van onafhankelijke
specialisten uit hun Ecosysteem. BFS heeft als missie de industrie te helpen om fugitieve emissies tot een minimum te beperken en lekkages
te voorkomen en dit structureel in te voeren. 

 
Innovatieplein, dé plaats van vernieuwing