Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Internationaal zaken doen bij Rabobank

Internationaal zaken doen bij Rabobank

Heeft u een internationale ambitie met uw onderneming of heeft u vragen over internationale groei, vestiging en financiering? Dan bent u van harte welkom bij de Rabobank bij stand 104. Zij nodigen tijdens Contacta.nl experts uit om u te woord te staan. 

Marieke de Vries, International Business Manager

Marieke de Vries is werkzaam als International Business Manager bij Rabobank Corporate Clients. In deze functie adviseert zij internationale bedrijven over deze uiteenlopende vraagstukken. Ook onderhoudt zij de contacten met het internationale netwerk van Rabobank in de meer dan 40 landen waar Rabobank actief is.

Woensdag 6 november tussen 16.00 en 21.00 uur is Marieke aanwezig op de stand van de Rabobank om uw vragen te beantwoorden. Zij ontmoet u graag! Daarnaast zullen Jacob Willemsen en Willem Wolfs USA-expert op woensdag 6 november ook aanwezig zijn op Contacta. Zij staan u graag te woord met vragen over zaken doen met Amerika.

Jacob Willemsen, Eigenaar / Oprichter van TABS Inc.

Al tijdens zijn studie ‘Intenationale Economie’ aan de Universiteit van Amsterdam was Jacob actief in de internationale handel. Na zijn afstuderen verhuisde hij al snel naar New York waar hij werkzaam werd als handelsvertegenwoordiger voor Nederland bij de Verenigde Naties en later als Deputy Head voor de Economische afdeling van het Nederlandse consulaat in New York.

In 2002 starte hij zijn 1e consultancy bedrijf waarmee hij bedrijven ondersteunt bij aanbestedingstrajecten van de Verenigde Naties. In 2010 wordt Trans Atlantic Business Services (oftewel TABS Inc) opgericht met het doel om de backoffice activiteiten te gaan verzorgen voor Europese bedrijven welke zaken (gaan) doen in de V.S.

Dit geeft de bedrijven de kans om zich volledig te richten op hun marketing-, sales-, en business development activiteiten in de V.S. in plaats van bezig te zijn met administratieve en bureaucratische zaken. Inmiddels ondersteunt TABS meer dan 200 Nederlandse bedrijven bij hun business in de V.S. Daarnaast is Jacob actief als bestuurslid bij o.a. de International Commerce Club of New Jersey, European Procurement Forum, National Export Council en de NAFBiz New York.

Willem Wolfs, Relatiemanager International Desk Rabobank in New York

Willem werkte jarenlang in Amsterdam als relatiemanager Bedrijven voor de Rabobank. In die rol financierde hij een grote diversiteit aan ondernemingen in al net zoveel sectoren.

Die kennis kwam van pas toen hij als salesmanager verantwoordelijk werd voor alles op het gebied van internationaal zakendoen op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht.

Toen hij de kans kreeg om als relatiemanager voor de International Desk van Rabobank in New York aan de slag te gaan, pakte hij die met beide handen aan. Samen met collega Carola Kruithof is hij het gezicht voor Nederlandse bedrijven welke zaken (willen) doen in de V.S. en helpt hij hen niet alleen met bankzaken maar ook met netwerk en kennis.

Wilt u meer informatie? U bent van harte uitgenodigd op de stand (104) van Rabobank tijdens Contacta.nl.