Gouden schaatscoach Jac Orie inspireerde exclusief tijdens Contacta Congres

Winst behaal je niet zomaar. Het is hard werken, analyseren, testen, continu verbeteren en vernieuwen. Voor schaatscoach Jac Orie heeft data maar één doel: goud winnen. Orie was net terug van de succesvolle Olympische spelen in Zuid-Korea en vertelde tijdens het Contacta Congres hoe hij met data zijn sporters en Team NL optimaal laat presteren. Hij combineert met zijn persoonlijke aanpak analyses en mensenkennis om het beste resultaat te behalen. Een combinatie die voor iedere ondernemer en manager van cruciaal belang is.

Jac Orie, ook wel de ‘Schaatsprofessor’ genoemd, test zijn sporters continue om tot een uitgebreide database te komen. Hiermee komt hij tot nieuwe ontwikkelingen en strategieën om prestatie te verbeteren. Hierdoor is hij een van de bekendste Nederlandse schaatscoaches. Sinds 2002 is hij hoofdcoach van Nederland en heeft hij al talloze Olympische, Europese- en Wereldtitels op zijn naam staan. Orie maakt in de topsport gebruik van zijn wetenschappelijke achtergrond en ziet zijn werk als één groot experiment. Het gaat bij Orie om trainen en testen waarbij hij alles meet en de data die eruit komt door vertaalt naar vernieuwingen.

Dankzij zijn wetenschappelijke aanpak, op maat gesneden trainingsprogramma’s en tactisch inzicht loodst hij talloze schaatsers naar de wereldtop. Hij is de enige coach in de schaatsgeschiedenis die bij een WK afstanden alle ‘traditionele afstanden’ (500m t/m 10 km) bij de mannen heeft gewonnen. Daarnaast heeft hij als coach in totaal 7 gouden Olympische medailles op zijn naam staan.

In februari 2004 werd hij door sportkoepel NOC*NSF gekozen tot ‘Coach van het jaar’, 6 jaar later kreeg hij van de vakjury van NOC*NSF een gouden medaille voor coaches. In 2014 is hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de schaatsport, en in 2017 werd hij verkozen tot sportcoach van het jaar.

Gouden schaatscoach Jac Orie inspireerde exclusief tijdens Contacta Congres