Je bereikt geen succes door achter je bureau te zitten

Je bereikt geen succes door achter je bureau te zitten

Jeroen Dona is sinds mei 2018 directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West Nederland bij Libéma. Hij is commercieel en operationeel eindverantwoordelijk voor alle beurzen en evenementenlocaties in deze regio’s, waaronder de Zeelandhallen in Goes.

Het eerste jaar als directeur is hem goed bevallen. “Directeur worden was niet per se mijn ambitie, maar Libéma is een mooi, ambitieus familiebedrijf. Ik kijk dan ook met veel enthousiasme terug op het eerste jaar. Er lagen veel grote uitdagingen. Daar heb ik mijn eigen draai aan kunnen geven.” 

Ontwikkelingen Zeelandhallen
“Op dit moment zijn we druk bezig met de lokale verankering rondom de Zeelandhallen. We zijn hierover in contact met de Gemeente Goes. We willen meer dynamiek en reuring en we zijn aan het kijken hoe we dat kunnen realiseren. We hopen in 2020 hiermee concreet naar buiten te kunnen komen. Wij willen investeren in de Zeelandhallen en ervoor zorgen dat bedrijven naar ons toe komen. Het is heel bijzonder dat Goes zo’n grote beurzen- en evenementenhal heeft. Wij staan open voor kleine en lokale initiatieven. Het is mijn taak dat Zeeuwen trots worden op de Zeelandhallen.”

Dona bezoekt vrijwel alle evenementen persoonlijk. “Ik wil weten wat er speelt en hoe alles verloopt. Je bereikt geen succes door achter je bureau te blijven zitten. Er werken fantastische teams die alles verzorgen. Ik vind het belangrijk dat je er dan ook bent voor hen.”

Contacta.nl
Contacta.nl is volgens Dona een belangrijk evenement voor Zeeland. “Contacta.nl is een uniek evenement waar ondernemers elkaar vinden. Het is een belevingsvolle, kwalitatieve netwerkbijeenkomst. Heel Zeeland en daarbuiten ontmoeten elkaar. Contacta.nl groeit nog steeds en de top is nog niet bereikt, terwijl soortgelijke evenementen in andere provincies afnemen.”

Optimaal presteren
Het thema van Contacta.nl 2019 spreekt Dona aan. Hij vertelt wat optimaal presteren voor hem betekent: “Optimaal presteren doe ik als er enige druk op de ketel zit met een goed team mensen om me heen. Alles draait om het team. Een goed idee is pas succesvol als de uitvoering succesvol is.”