De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een prijs van de Provincie Zeeland en wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel. Deze wordt uitgereikt aan een Zeeuwse onderneming die een succesvolle innovatie heeft gerealiseerd. De prijs bestaat uit eeuwige roem, een oorkonde en een kunstwerk van een Zeeuwse kunstenaar Margot Bierens. Er zijn dit jaar vijf genomineerde ondernemers. Via www.omroepzeeland.nl/emergo kunt u video’s van alle innovaties bekijken en uw stem uitbrengen!

De genomineerden

Jansen Tholen uit Tholen met Mossel Zaad Invanginstallatie
Het bedrijf Jansen Tholen heeft in samenwerking met de gebroeders Schot van de TH4, de HZ University of Applied Sciences en diverse andere partijen een geautomatiseerd inhang- en oogstsysteem voor de Mossel Zaad Invanginstallatie (MZI) ontwikkeld. Het systeem van Jansen Tholen verbetert de MZI niet alleen op het gebied van efficiëntie, maar ook qua ergonomie, veiligheid en energieverbruik. Jansen Tholen levert met deze vernieuwing een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming en daarmee de toekomst van deze voor de Zeeuwse economie zeer belangrijke sector.

Dragon Plastics uit Sint-Maartensdijk met POD lifestyle producten
Dragon Plastics bedacht een manier om hun eigen rest- en afvalstromen, maar ook consumentenafval zoals plastic flesjes, te verwerken tot hoogwaardige design- woonaccessoires van 100% gerecycled kunststof. Het eigen kunststof afval van Dragon Plastics wordt geshredderd en door middel van rotatiegieten verwerkt tot 100% nieuwe producten. Deze worden vervolgens via een eigen webshop verkocht onder de merknaam POD, waarmee afval weer tot waarde wordt gebracht.

Shinemark uit Goes met Shine, social media coffeebar
Christina Elenbaas van Shinemark bedacht en ontwikkelde Shine, een social media coffeebar in Goes. Shine is een prettige en laagdrempelige (werk)omgeving waar Christina zzp-ers en andere ondernemers de gelegenheid geeft om samen te werken. Online en offline je netwerk vergroten, andere ondernemers ontmoeten, een goede profielfoto laten maken en hulp en advies bij het toepassen van social media staan centraal. Alles onder het genot van een lekker bakje Twitterchino of Facespresso, die je kunt betalen met Facebooklikes.

Provispo uit Terneuzen met Panofield camerasysteem
Provispo uit Terneuzen bedacht een manier om betere videoanalyses door topcoaches en trainers mogelijk te maken. Panofield is een innovatief systeem, waarbij de beelden van twee camera’s aan elkaar worden gehecht. Beelden zijn snel beschikbaar en nog tijdens de wedstrijd te bekijken. De coach krijgt zo een duidelijker beeld van de tactische opstellingen van beide teams. Door integratie van gps wordt ook informatie zoals snelheid, hartslag en afstand inzichtelijk gemaakt. Het systeem wordt inmiddels toegepast bij meerdere topclubs uit de hele wereld.

Vandenende uit Borssele met Urban Garbage Mover
De Urban Garbage Mover maakt het inzamelen van afval op moeilijk bereikbare plaatsen mogelijk. De Urban Garbage Mover is al laag, maar kan als het nodig is, via een hydraulisch systeem, nog eens twintig centimeter extra zakken. Daardoor is hij geschikt voor parkeergarages met een minimale doorrijdhoogte. En hij is niet alleen uniek vanwege zijn formaat, het is de enige vuilniswagen waar je met een B-rijbewijs mee op pad mag! Zo kan met deze innovatie zwaar en vervuilend verkeer in steden worden beperkt.

Wanneer?

Woensdag 4 november 16:30 tot 18:00.

Aanmelden


KvK Emergo uitreiking, de Zeeuwse Innovatieprijs