Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021?

Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021?

Powered by Zeeland Zakelijk

De genomineerden van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021 zijn bekend: Q Aviation, Vervaet. Meatless MST Groep en Fylm maken kans op de prijs voor beste innovatie van Zeeland.

Succesvolle innovatie
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van Provincie Zeeland, in samenwerking met Dockwize, HZ University of Applied Sciences, VNO-NCW en Kamer van Koophandel. Omroep Zeeland is mediapartner. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie.

De bedrijven met de genomineerde innovaties

Q Aviation
De HAPI is een niet meer weg te denken product voor het veilig laten landen van helikopters. De HAPI is een technologisch hoogstaand product dat door middel van lichtsignalen de piloot kan bijsturen om een veilige landing te bewerkstelligen.

Vervaet 
Tijdens het werken met hun machines wordt er een aanzienlijke hoeveelheid data verzameld door verschillende sensoren. Om deze data nog verder te benutten is het platform Vervaet Connect ontwikkeld. Via een modem wordt de machinedata naar de cloud gestuurd. Hier kan het platform de data dan ophalen. Op dit platform kunnen klanten deze data koppelen aan percelen waarop ze gewerkt hebben en daardoor kosten per perceel snel inzichtelijk krijgen en de technische werking van de machine analyseren in verschillende omstandigheden.

Meatless
Meatless ontwikkelde een geheel nieuwe techniek om meel van granen en peulvruchten te textureren en ontwierp daarvoor unieke productiesystemen die in Zeeland werden gebouwd.

MST Groep
Deze innovatie is een eigen design filosofie en geïmplementeerde werkmethode: Lean Engineering. Hiermee biedt MST Groep onder andere ondersteuning aan meerdere innovatieve projecten zowel voor toeleveranciers als Original equipment manufacturer (OEM’s). Toeleveranciers of start-ups helpen ze zo efficiënt mogelijk tot een gevalideerd en compleet eindproduct, OEM’s helpen zij focussen op werk wat het meest oplevert.

Fylm
Fylm is een innovatief product waardoor een beweegexpert (fysiotherapeut / bewegingsagoog) van de instelling hun kennis digitaal op kunnen schalen door beweegfilms op maat voor huiskamers te maken via het online platform Fylm.

Beoordeling
De vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten. Daarnaast doen HZ studenten onderzoek naar de innovaties en verwerken dit tot een rapport dat gebruikt wordt door de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel.

Wat vind jij de beste innovatie?
Naast de juryprijs wordt een publieksprijs uitgereikt. Op www.emergo-innovatieprijs.nl]www.emergo-innovatieprijs.nl vind je binnenkort korte video's, waarin de innovaties worden toegelicht. Tijdens de stemperiode van 4 tot en met 30 november 2021 kun je stemmen op jouw favoriete innovatie. Vorig jaar won Hello Container de juryprijs en Traas Ongediertebestrijding  de publieksprijs.

Uitreiking Emergo prijs tijdens Contacta
Op woensdag 1 december a.s. worden de winnaars van zowel de Emergo juryprijs als de Emergo publieksprijs bekendgemaakt tijdens netwerkbeurs Contacta.