Maarten van der Weijden en Carlo van de Weijer over vitaliteit en mobiliteit

Op donderdag 9 november was het de eer aan Maarten van der Weijden en Carlo van de Weijer om hun seminars te geven. Het publiek kon naar het seminar over mobiliteit van Carlo van de Weijer en over vitialiteit van Maarten van der Weijden. 

Carlo van de Weijer, Expert ITS van TomTom, begon met een inspirenede quote: "de doorbraak van morgen is het stomme idee van gisteren." Dit naar aanleiding van zijn eigen ervaring met studenten van TU/e die het voor elkaar kregen om een auto volledig te laten draaien op zonne-energie. Dit bracht hem op de zelfrijdende auto. Volgens Carlo wordt het nog een hele opgave om robots dit soort menselijke handelingen over te laten nemen. 

Langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden wist de zaal helemaal mee te nemen in zijn verhaal. Over hoe hij kanker overwon. Maar bovenal hoe hij op het allerlaatste moment het goud wist binnen te slepen op de 10 kilometer tijdens de Olympische Spelen in 2008. Maarten toonde het publiek hoe hij met een speciale lichtbril zichzelf klaarstoomde om vroeg in de ochtend het goud te halen. Daarnaast gaf hij handige tips mee om als ondernemer of manager met vitialiteit aan de slag te gaan! 

Maarten van der Weijden en Carlo van de Weijer over vitaliteit en mobiliteit