Mart Smeets gastspreker tijdens Contacta.nl 2018

Zijn naam behoeft nauwelijks toelichting. Wie kent hem niet van radio en televisie, waar Mart Smeets op geheel eigen wijze de sportverslagen verzorgde van nagenoeg alle vooraanstaande nationale en internationale sportevenementen. Momenteel is hij nog te zien en te horen bij Ziggo Sport. Mart Smeets komt tijdens Contacta 2018 praten over de Impact van Data.

Mart Smeets is een icoon en een kenner van de internationale en de nationale sporthistorie. Na een carrière als basketballer werd hij een succesvolle journalist. Hij is lange tijd dé journalist geweest van de Tour de France en presenteerde grote sport- en schaatsevenementen. Ook was hij gedurende vele jaren het gezicht van Studio Sport. Dankzij een zeer eigen manier van presenteren en interviewen en zijn minstens zo authentieke en eerlijke visie op de sport, heeft Mart zich ontwikkeld tot een groot tv-persoonlijkheid.

Vanaf 2002 is hij niet meer de Anchorman van Studio Sport. Hij is zich daarna meer gaan toeleggen op het maken van langere sportitems, films, maar vooral en gelukkig voor al zijn vele fans, is hij is blijven schrijven. Naast zijn werk bij Ziggo Sport schuift Smeets iedere werkdag tussen 15.00 uur en 15.30 uur aan in Radio EenVandaag op NPO Radio 1.

Op 21 augustus 2016 was Smeets voor het laatst actief voor de NOS. Hij versloeg de Olympische basketbalfinale tussen de Verenigde Staten en Servië. Voorafgaand aan deze finale nam de NOS afscheid met een compilatiefilmpje van de jaren van Smeets bij de NOS. Smeets nam afscheid van de kijker met de woorden: “Ik ga rustig weg, dit waren mijn laatste woorden. Het was me een eer en genoegen voor u te werken. Goeiendag”!

Naast de liefde voor sport is muziek een andere passie van Mart. Wekelijks kon de radioluisteraar kennis nemen van zijn muziek voorkeuren in het VARA programma ‘For the Record’, dat hij al jarenlang samen met Leo Blokhuis maakte. Naast zijn radio- en televisiewerkzaamheden vindt Mart toch nog tijd om te schrijven voor dag- en weekbladen. Intussen heeft hij al meer dan een meter boeken op zijn naam staan.