Na tien jaar voorbereiding is de bouw begonnen van windpark Bouwdokken op Neeltje Jans. De lange voorbereiding kwam door enkele tegenslagen. Deltapark Neeltje Jans had enkele bezwaren tegen het nieuwe windpark. Eind 2012 bepaalde de rechter dat Deltapark Neeltje Jans het nieuwe windpark moest accepteren. Na deze bepaling kon het project in gang worden gezet.

E-Connection is voor de meeste Zeeuwen geen nieuwe naam. Het bedrijf heeft al zes windparken gebouwd in Zeeland, onder andere op Neeltje Jans. E-Connection ontwikkelt, bouwt en beheert het nieuwe windpark. Ze hebben de eerste stap voor de bouw van het zevende windpark al gezet: de aanleg van de toegangswegen naar de bouwplaats. Deze maand zal er nog begonnen worden met de fundering voor acht windmolens. De negende windmolen komt later. Er wordt nog overlegd over een aantal juridische zaken met het rijk.

Bij de windmolens is gekozen voor Enercon-turbines van 4,2 megawatt per stuk. Vanaf 2018 leveren ze bij elkaar voldoende stroom voor een stad zo groot als Middelburg. In totaal leveren ze straks elektriciteit op voor ongeveer 42.000 huishoudens.

Bron: PZC