Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Nieuw groen visitekaartje voor de gemeente Goes

Nieuw groen visitekaartje voor de gemeente Goes

Toekomstgericht ondernemen in een omgeving van hoge kwaliteit, de gemeente Goes legt de lat hoog voor het nieuwe Bedrijvenpark Deltaweg. Toch worden deze gemeentelijke ambities nu al omarmd. Volgens wethouder Joost de Goffau is de belangstelling groot. “We dagen onszelf en de toekomstige gebruikers uit om stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid. Daarmee is dit bedrijventerrein niet alleen uniek in Zeeland, maar ook landelijk een aansprekend voorbeeld.”

Ondernemers mogen van de gemeente Goes verwachten dat zij steeds maximaal gefaciliteerd worden. Volgens Joost zit dat in twee belangrijke aspecten; je moet terechtkunnen met vragen en met plannen. “We zetten er maximaal op in om alles zo goed mogelijk te laten werken voor ondernemers. Zo worden zij bijgestaan door een duurzaamheidscoach. We helpen ondernemers graag vérder. Daarbij is het bieden van ruimte om te ondernemen natuurlijk ook belangrijk. Met het nieuwe Bedrijvenpark voorzien we in die behoefte.”

Wachtlijst
Dat ondernemers daar om staan te springen, blijkt uit de lijst waarop inmiddels al zeventig geïnteresseerden staan. Zij gaan graag mee in de gemeentelijke ambitie om duurzame gebouwen te realiseren met minimale milieu-impact. Joost: “Als gemeente halen we sowieso de BREEAM-3 sterren certificering voor het gebied, maar nemen we daar geen genoegen mee. We blijven scherp en streven zoveel mogelijk naar BREAAM-4. Bedrijfsgebouwen moeten eveneens voldoen aan een certificering van drie sterren of meer. Naast duurzame effecten, heeft dit ook financiële en fiscale voordelen voor ondernemers.”

Parkmanagement
De uitstraling van het bedrijvenpark noemt Joost ‘chic’. Daarmee doelt hij op de omgevingskwaliteit, zowel qua infrastructuur als groenvoorziening. Gelet daarop verwacht hij ook bedrijven die floreren in een dergelijke omgeving. Anders gezegd, zware maakindustrie voelt zich er niet thuis. Een ander pluspunt is de keuze voor parkmanagement, zodat het niveau van de omgeving op peil blijft. “Parkmanagement zorgt voor onder andere onderhoud en veiligheid. Ondernemers zijn verplicht zich hierbij aan te sluiten.”

Inspiratie
Joost is trots op de keuzes die zijn gemeente hier durft te maken. “We hopen hiermee anderen te inspireren. Goes krijgt er een mooi groen visitekaartje bij, dat voor iedereen zichtbaar is bij binnenkomst in onze gemeente.”