Bestel hier jouw gratis Entreeticket

Nieuws

Eerste spreker Contacta 2023 bekend!

Contacta 2023 heeft de eer om Remy Gieling te verwelkomen als eerste spreker. Een veelgevraagd dagvoorzitter en spreker over technologie en innovatie.

Nieuw op de beursvloer: MegaMix Zeeland BV

Interhome Group is één van de leidende, Europese specialisten voor vakantiewoningen.

We weten allemaal dat Zeeland een fantastische provincie is om vakantie te vieren. Als tweede woningeigenaar kun je optimaal van die populariteit profiteren. Dat kan eenvoudig door je vakantiehuis of chalet te verhuren via Interhome Group. Je woning komt dan wereldwijd in beeld bij geïnteresseerde vakantiegangers. Prettig om te weten is dat er in Wemeldinge een lokaal servicekantoor is, waar jij en je gasten met alle vragen terecht kunnen. “We ontzorgen woningeigenaren desgewenst volledig”, vertelt Alexander van Sabben, Service Office Specialist. “Sleutelbeheer, eindschoonmaak; we nemen het graag uit handen.”

Als mens, en dus ook als ondernemer, word je meer en meer geleefd

Danny Nieuwenhuijze en Manfred Zurhorst van Moore DRV zijn het erover eens: de goede balans zoeken is een actueel thema, óók binnen hun accountants- en adviesorganisatie. “Als mens, en dus ook als ondernemer, word je meer en meer geleefd. Wij zijn er om grip te houden op de financiële kant van een organisatie. Daarmee bieden we ondernemers de mogelijkheid om zich te focussen op andere zaken, in het vertrouwen dat wij bijzonderheden altijd direct signaleren.”

Bart van Kleef, directeur van Profects

In de rubriek ‘Vijf vragen aan’ stellen we 5 vragen aan deelnemers aan de Contacta. Dit zakelijke netwerkevent vindt plaats van 8, 9 en 10 november in de Zeelandhallen in Goes. Dit keer geven we het woord aan Bart van Kleef, directeur van Profects. Het innovatieve IT-bedrijf staat dit jaar voor het eerst op de Contacta beursvloer.  Wie de stand bezoekt, ervaart de kracht van Profects die ze toepassen in innovatieve oplossingen. 

Digitaal Doen Zeeland

Digitaliseren lijkt aan de orde van de dag. In veel gevallen blijkt digitaliseren daadwerkelijk meerwaarde te hebben. Je kunt daardoor efficiënter werken, je hebt minder medewerkers nodig of het helpt je om veiliger te werken. Toch kun je je als mkb-ondernemer afvragen of digitaliseren ook voor jou een oplossing kan zijn. Bovendien, waar begin je? Het antwoord is simpel: bij Impuls Zeeland. Rutger van der Male, projectleider digitalisering bij Impuls Zeeland, legt je graag uit wat hij en zijn collega’s voor je kunnen betekenen.

Impuls Zeeland is de juiste sparring partner!

“Zeeuwse ondernemers die werk willen maken van innovaties of nadenken over nieuwe ontwikkelingen vinden bij Impuls Zeeland de juiste sparring partner. Natuurlijk gaan we niet op de stoel van de ondernemer zitten, maar we kunnen de horizon verruimen door handreikingen te doen, ideeën te opperen of op nieuwe richtingen te wijzen.

Van accountant tot bierbrouwer/-exporteur

Van accountant tot bierbrouwer/-exporteur. Zonder enige brouwerservaring stapte Marc Menue in 2011 het vak in. Inmiddels is Dutch Bargain wereldberoemd in Zeeland en als het aan Marc en zijn compagnons Stijn en Thibo ligt, straks ook echt wereldwijd. Voor hulp bij internationaal zakendoen stapte Marc naar Impuls Zeeland. We praten er met hem en Impuls-adviseurs Arno Sijnesael en Kristel Snoeij over.

Van frustratie naar doorbraak

Frustratie. Daar begon het ondernemersidee van René Riemens mee. Doorontwikkeling, succes en een grote internationale doorbraak is de status van vandaag. Dit vooral dankzij een flinke dosis technisch vernuft en de hulp van Impuls Zeeland, InnoGo en het Zeeuws Participatie Fonds.

Prinsjesdag Podcast van Moore DRV

Koning Willem-Alexander kondigde in zijn troonrede een ‘ongekend fors maatregelenpakket van ruim 18 miljard euro voor met name de lage en middeninkomens’ aan. Het lijkt erop dat het mkb (en de vermogenden) daar deels de rekening voor betalen. In deze podcast van een klein half uurtje bespreken de fiscalisten van Moore DRV wat er opvalt aan het Belastingplan 2023, welke drie maatregelen het belangrijkste zijn, waar u als ondernemer op moet letten en wat u dit jaar nog moet regelen!

Op donderdagmiddag 10 november vindt hét Zorg & Welzijn Congres van Zeeland plaats.

Op donderdagmiddag 10 november vindt hét Zorg & Welzijn Congres van Zeeland plaats.

Autocoureur Tim Coronel is sinds begin 2020 het gezicht van 'MONO-zakelijk'

Autocoureur Tim Coronel is sinds begin 2020 het gezicht van 'MONO-zakelijk'. Tijdens Contacta vertelt hij je daar alles over. 'MONO-zakelijk' stimuleert werkgevers afleiding in het verkeer te voorkomen.

Een evenwichtige arbeidsmarkt met een plek voor iedereen

De Zeeuwse Werkkamer en de coördinatoren van de subregionale WerkgeversServicepunten (WSP’s) in Zeeland hebben afgesproken onder één naam een gezamenlijk aanspreekpunt in te richten voor werkgeversdienstverlening.

Roze Zaterdag is er voor iedereen!

Goes wordt gaststad voor Roze Zaterdag 2023! Dit grote evenement trekt zo’n 15.000 bezoekers uit het hele land. De organisatie van Roze Zaterdag in 2023 is in handen van Stichting Goes Marketing i.s.m. diverse instanties.

Björn Kuipers komt naar Goes!

'Om het maximale te bereiken, moet je durven impopulaire maatregelen te nemen’

Deze regio’s groeien het snelst in Nederland;

Afgelopen week bleek dat de Nederlandse economie in het tweede kwartaal met 2,6 procent is gegroeid vergeleken met de eerste drie maanden van 2022: dat was veel meer dan economen hadden verwacht. Maar hoe zit dat op regionaal niveau?

Genomineerden Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2022 bekend

Op dinsdag 8 november a.s. worden de winnaars van zowel de Emergo juryprijs als de Emergo publieksprijs bekendgemaakt tijdens netwerkbeurs Contacta.

Succesvol financieren: alternatieve financieringsvormen

Met een teruglopend economisch sentiment wordt het voor bedrijven steeds lastiger om geld te lenen bij een bank. Maar u bent tegenwoordig voor een financiering niet meer alleen afhankelijk van de bank. Er is een nieuwe financieringsmarkt aan het ontstaan, een markt die aanvullend kan zijn aan de zo vertrouwende bancaire financiering.

Met de juiste mindset kom je ver!

Ook Arie Boomsma komt naar Contacta! Over mindset en vitaliteit en hoe je dat zo breed mogelijk kunt inzetten.

Jaarverslag 2021 Moore DRV: beter en relevanter

Het 100-jarige Moore DRV realiseerde in 2021 een omzet van € 64,4 miljoen, 2,3 procent meer dan in 2020. Een bescheiden groei in omzet, maar de investeringen in mensen, kwaliteit en automatisering hebben Moore DRV weer beter en relevanter gemaakt, schrijft bestuursvoorzitter Michael Bick in zijn voorwoord in het Jaarverslag 2021. De groei in adviesdiensten en in tevredenheid van de medewerkers ondersteunen dat.

“We doen veel om de Zeeuwse economie te versterken”

De Zeeuwse economie herpakt zich na de coronapandemie. Ondernemers tonen hun veerkracht en vernieuwen producten en diensten om in te spelen op de veranderende vraag. Met de oorlog inOekraïne dient zich een nieuwe crisis aan en ook daarvan merken we de consequenties in Zeeland. Wat kan de provincie Zeeland betekenen in het versterken van de economie en het aanpakken van de krapte op de arbeidsmarkt? Gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland, die onder meer economie in zijn portefeuille heeft, vertelt over de stand van zaken. “We doen, ook in samenwerking met andere partijen, veel om de Zeeuwse economie te versterken.”

De ondernemers-barometer van LMG strategie+creatie en Uitgeverij De Bode

In dit artikel geven ondernemers in een enquête aan welke kansen en bedreigingen zij zien in de nabije toekomst en welke economische ontwikkelingen ze verwachten. Ook directeur Perry Kentin van LMG strategie+creatie, organisator van Contacta, en directeur Luuk Roozeboom van Uitgeverij de Bode, met Weekblad de Bode de mediapartner van Contacta, peilen de ondernemersbarometer in hun bedrijf.

Op zoek naar een nieuw balans na corona

Sommige ondernemers laten zich niet klein krijgen. Ze gaan door en zien ook bij tegen-wind kansen. Ze blijven investeren, terwijl anderen de hand op de knip houden. Zo’n ondernemer is Ron Diephout. Samen met zijn vrouw Vivian, is hij de drijvende kracht achter hotel & brasserie Katoen in Goes.

Wanneer we Jan Hoondert, directeur/ eigenaar van Hoondert Groep vragen naar zijn visie op de huidige economische ontwikkelingen en onderwerpen als energietransitie blijft het niet lang stil. Aan woorden over dit onderwerp geen gebrek. Jan heeft duidelijk een uitgesproken mening. “De ontwikkeling gaat snel, te snel als je het mij vraagt. In deze tijd is ondernemen meer uitdaging dan ooit!”

De Contacta krant verschijnt dit jaar op 1 juni.

De Contacta krant verschijnt dit jaar op 1 juni. Wat kunt u, naast de bekendmaking van het thema, in deze editie verwachten?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Op woensdag 9 februari tussen 10:00 en 14:30 uur organiseert LMG in samenwerking met het UWV en de ZeeuwseVacaturebank.nl de online banenmarkt Werken in Zeeland. Tijdens de online banenmarkt brengen we jou persoonlijk in contact met dat ene bedrijf dat jij graag wilt spreken.

‘Op dit moment heerst er een behoorlijke spanning op de Zeeuwse arbeidsmarkt vanwege de dalende werkloosheid en de toenemende vraag naar personeel’. Fonnie Verstraeten is adviseur Werkgeversdienstverlening Zeeland bij het UWV en projectleider van het Zeeuws Mobiliteitsteam en ziet welke invloed de coronapandemie heeft op de arbeidsmarkt in Zeeland.

''Werken aan weerbare bedrijven voor een sterke Zeeuwse economie''

“Het SOS Dockwize programma aan het begin van de coronapandemie was een schot in de roos. Tijdens dit programma signaleerden we dat met name de wendbaarheid en weerbaarheid van ondernemingen aandacht verdient. Om die reden starten we met een vervolg op het Snel Ondernemers Support. Daarvoor gaat een team van experts met Zeeuwse ondernemers aan de slag in korte, praktische modules om hun weerbaarheid en flexibiliteit te versterken om zo beter toegerust de toekomst in te gaan.”

Wie wil, ziet op de krappe arbeidsmarkt volop alternatieven

De krapte op de arbeidsmarkt is uitdagend voor ondernemers in tal van sectoren. Het Ei van Columbus is er niet, maar creatief denken én over de grens kijken, werkt weldegelijk. Martin Rijk, EURES-adviseur bij UWV, daagt ondernemers uit om samen met hem die mogelijkheden te verkennen. “Nog teveel werkgevers associëren UWV met een uitkeringsinstantie.”

''Zeeuwse robotica voor de zorg zou geweldig zijn''

“Als er in Zeeland scholen of bedrijven zijn die, met slimme robotica nieuwe manieren van werken kunnen introduceren in de zorg- en welzijnssector, zou dat natuurlijk geweldig zijn. Dat is namelijk één van de manieren waarop we het tekort aan zorgmedewerkers kunnen oplossen.”

''Op deze arbeidsmarkt kom je er niet alleen''

Wie zegt dat de Zeeuwse arbeidsmarkt krap is, trapt inmiddels een open deur in. Die constatering is wijd en zijd bekend. Volgens Dorinda Verhage, lid van het Team Arbeidsmarkt van de Provincie Zeeland, is samenwerking één van de oplossingen voor deze krapte. “We zijn om die reden erg enthousiast over het initiatief voor het HR Netwerk Zeeland. Dit Zeeuws brede netwerk legt verbindingen tussen iedereen die iets met HR of personeelszaken te maken heeft, ongeacht de bedrijfsgrootte, sector of regio waar je werkt.”

''Blijf ook na de coronacrisis online zichtbaar''

“De coronacrisis heeft de online zichtbaarheid van ondernemers een boost gegeven. De sluiting van veel winkels en restaurants dreef de consumenten naar internet. De verschuiving van offline naar online communicatie was al gaande, maar is daarmee verder versterkt. Ons advies aan mkb-ers is en blijft spreiding.”

''Onze boodschap? Internationaliseren lóónt!''

“De meest gehoorde vraag is: waar moet ik zijn?” We spreken Arno Sijnesael, International Trade Manager bij Impuls Zeeland. Hij is dé adviseur voor Zeeuwse ondernemers die graag over de grens zaken willen gaan doen of hun internationale business verder willen uitbreiden. “Ik help ondernemers op weg door ze te informeren, adviseren en in contact te brengen met de juiste partijen.”

''Werken aan een wereld die draait op groene energie''

Windpark Borssele 1&2, het eerste windpark van Ørsted in Nederland, is inmiddels ruim een jaar in bedrijf. Het park levert een hoeveelheid groene energie, die overeenkomt met het gebruik van een miljoen huishoudens in Nederland. Het bid zorgde destijds voor een prijsdoorbraak. Niet lang daarna werden windparken op zee subsidievrij. “We zijn met open armen ontvangen door het Zeeuwse bedrijfsleven. Wij maken ons er op onze beurt hard voor een rol te spelen in de Zeeuwse samenleving.”

Mensen opleiden om het verschil te gaan maken

Nog even en het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) opent de deuren. Wie regelmatig de bouwplaats aan het Groene Woud in Middelburg passeert, ziet het gebouw zich langzaam openbaren. John Dane, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ University of Applied Sciences, verwacht dat het JRCZ vanaf schooljaar 22/23 in gebruik zal zijn.

“Omroep Zeeland heeft diverse functies. We voorzien in informatie, leveren een bijdrage aan het maatschappelijk debat en verbinden Zeeuwen, óók ondernemers. Ons bereik is enorm. Jaarlijks bereiken we 87% van alle Zeeuwen.”

''Beter vroeg dan laat verduurzamen''

“We hebben met z’n allen de afspraak gemaakt dat we gaan verduurzamen. Dat geldt voor particulieren, maar ook voor ondernemers. Vroeg of laat moeten ook zij die stap zetten. Mijn advies? Beter vroeg, want het is nú aantrekkelijk. De overheid biedt subsidiemogelijkheden om de juiste stappen te kunnen zetten en met de stijgende olie- en gasprijzen verdien je de investering nog sneller terug.”

Nieuw groen visitekaartje voor de gemeente Goes

Toekomstgericht ondernemen in een omgeving van hoge kwaliteit, de gemeente Goes legt de lat hoog voor het nieuwe Bedrijvenpark Deltaweg. Toch worden deze gemeentelijke ambities nu al omarmd. Volgens wethouder Joost de Goffau is de belangstelling groot. “We dagen onszelf en de toekomstige gebruikers uit om stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid.”

''Corona bewijst hoe belangrijk veerkracht is''

“Corona bewijst dat veerkracht enorm belangrijk is voor onder- nemers. Wie dat heeft, is in staat andere wegen te kiezen en nieuwe kansen te grijpen. Natuurlijk was de impact van corona voor iedere branche anders. Samen met de onder- nemers hebben onze account- ants en adviseurs steeds vinger aan de pols gehouden. Maar naar mijn idee zijn we er nog niet. Nu de steunmaatregelen zijn weggevallen, is het voor ondernemers vooral belangrijk om grip op hun bedrijf te houden.”

Contacta staat voor ontmoeting, innovatie en inspiratie

LMG strategie+creatie begint normaal gesproken een week na afloop van Contacta al met de organisatie van de volgende editie. "Nu wisten we pas afgelopen juni dat Contacta dit jaar waarschijnlijk wel kon doorgaan", vertelt Perry Kentin.

DRV Accountants & Adviseurs

‘Elke tijd is overgangstijd’, zo begon Koning Willem Alexander zijn troonrede. ‘Toch is onze periode één van grote veranderingen’. In het Belastingplan 2022 zien we die grote veranderingen echter niet, omdat het demissionair kabinet de grote nieuwe keuzes aan een volgend kabinet laat. De meest in het oog springende thema’s van de Miljoenennota zijn verduurzaming, de thuiswerkvergoeding en de woningmarkt. Wij zetten kort de tien belangrijkste fiscale voorstellen en wijzigingen voor u als ondernemer in de echte economie op een rij:

5 vragen aan Elie Beveiliging

In de rubriek ‘Vijf vragen aan’ stellen we 5 vragen aan deelnemers aan de Contacta. Dit zakelijke netwerkevent vindt plaats van 30 november tot en met 2 december in de Zeelandhallen in Goes. Dit keer geven we het woord aan Tom Elie, directeur bij Elie Beveiliging. Dit Zeeuwse beveiligingsbedrijf is ook dit jaar aanwezig op Contacta. Wie de stand bezoekt, ontdekt dat Elie Beveiliging de dienstverlening fors heeft verbreed. Met Veiligheid & Techniek richt het bedrijf zich op diensten als toegangscontrole, mobiele alarmering, camerasystemen en brand- en inbraakdetectie.

Directeur en Accountant bij DRV Accountants & Adviseurs geeft de economie een 8

Kristian Aarnoutse, Directeur en Accountant bij DRV Accountants & Adviseurs, geeft de economie een 8. "Ondernemend Nederland is weer volop in beweging. Wij merken dat aan de vragen die bij ons binnenkomen. Die gaan weer vaak over het doen van investeringen, overnames of juist verkoop van het bedrijf. Er is veel positieve energie en ondernemers denken opnieuw in kansen en mogelijkheden.

Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021?

De genomineerden van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2021 zijn bekend: Q Aviation, Vervaet. Meatless MST Groep en Fylm maken kans op de prijs voor beste innovatie van Zeeland.

Vijf vragen aan De Koffieboer

In de rubriek ‘Vijf vragen aan’ stellen we 5 vragen aan deelnemers aan de Contacta. Dit zakelijke netwerkevent vindt plaats van 30 november tot en met 2 december in de Zeelandhallen in Goes. Dit keer geven we het woord aan Herbert Stronk, verkoopadviseur bij De Koffieboer, het bedrijf dat in 2010 het licht zag. De Koffieboer weet dat je je medewerkers en klanten blij maakt met een goede kop koffie én gekoeld water. De introductie daarvan, onder de naam Drupple voor Drupple, is een extra reden om dit jaar de stand van De Koffieboer te bezoeken.

Waarom deelnemen aan Contacta interessant is

Contacta biedt een unieke en leuke manier om nieuwe contacten te leggen met zakelijke bezoekers uit Zuidwest-Nederland en Vlaanderen. Tijdens Contacta kun je op een interactieve manier mensen uit jouw doelgroep aanspreken.  Wij geven je acht redenen waarom deelname aan Contacta 2021 heel waardevol kan zijn voor jouw bedrijf!

Contacta is terug!

Contacta is terug! Het grootste zakelijke event van Zeeland opent op 30 november, 1 en 2 december van dit jaar weer de deuren voor deelnemers en bezoekers. We kunnen niet wachten om tijdens Contacta weer ondernemers te mogen ontvangen en spontaan te ontmoeten.

Beheers preventief uw verzuimkosten

Het bevorderen van de gezondheid en welzijn van medewerkers leidt tot een beter moraal, behoud van medewerkers en verhoging van productiviteit. De coaches van Zeeuws Vitaal zetten de Zeeuwse natuur in als onderdeel van hun werkwijze. Ieder op hun eigen manier, vanuit hun eigen discipline.

Zeeuwse Pasta verbindt Zeeland

De Zeeuwse pastamakers André en Marijk Roubal ontvingen vrijdag 20 november het officiële ‘Zeker Zeeuws Streekproduct’ - certificaat uit handen van Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland. Waarna Roubal op zijn beurt trots het schitterende kookboekje ‘Een bord vol Zeeland’ overhandigde aan De Bat. Vers van de pers en boordevol pastarecepten met Zeeuwse producten uit de zee en van het land.

 HelloContainer beste Zeeuwse innovatie van 2020

HelloContainer uit Goes is de winnaar van de juryprijs en mag zichzelf de beste Zeeuwse innovatie van 2020 noemen. Traas Ongediertebestrijding uit ’s Gravenpolder gaat naar huis met de publieksprijs.

Online uitreiking Zeeuwse Innovatieprijs Emergo op 26 november

De uitreiking van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo vindt dit jaar, in verband met de coronamaatregelen, plaats via een livestream. Deze online uitzending is op donderdag 26 november en start live om 08:15 uur via de website van de innovatieprijs.

GaragePark kondigt eerste park in Zeeland aan

GaragePark heeft de komst van een nieuw park in Middelburg bekendgemaakt. Op industrieterrein Arnestein realiseert de marktleider 38 nieuwe XXL-garageboxen, waarvan de verkoop reeds is gestart. Het park in Middelburg wordt het 31ste GaragePark in Nederland en de eerste in de provincie Zeeland. De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 en wordt aan het eind van het tweede kwartaal 2021 opgeleverd. 

Zeeuwse Sanimex Design introduceert ‘smart douchen’ op Nederlandse markt

Sanimex Design, de Zeeuwse specialist in Italiaans design sanitair, introduceert de eerste digitale douche op de Nederlandse markt. De ‘smart shower’ van Aqualisa vervangt de traditionele mengkraan/douchethermostaat door een minimalistische douchekraan met (digitale) bediening.

Stembussen Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2020 geopend!

De stembussen voor de publieksprijs van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo zijn geopend. 5 bedrijven strijden ook dit jaar weer om de titel van beste Zeeuwse innovatie; HelloContainer, Hydrauvision, Kobobss, SWYCS en Traas Ongediertebestrijding zijn de genomineerden van dit jaar.

Studenten HZ pitchen voor jury Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

VLISSINGEN - Op donderdag 29 oktober pitchten studenten van de opleidingen Commerciële Economie en Bedrijfskunde van HZ University of Applied Sciences hun bevindingen aan de jury van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo. Afgelopen weken bezochten zij in groepen de bedrijven van de genomineerden innovaties. De resultaten uit hun onderzoek worden meegenomen in de beoordeling van de jury.

Uitreiking en stemperiode Zeeuwse Innovatieprijs Emergo verplaatst

5 bedrijven strijden ook dit jaar weer om de titel van beste Zeeuwse innovatie. De genomineerden van 2020 maken kans op zowel de publieksprijs als de juryprijs van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo. 26 november is de nieuwe datum van de uitreiking, waarin de winnaars van zowel de juryprijs als de publiekprijs bekend worden gemaakt.

3.000 extra banen in Zeeland

Dockwize en Zeeuwse topondernemers slaan de handen ineen om in 5 jaar 3.000 extra banen te creëren in Zeeland en onze provincie nog meer op de kaart te zetten als innovatieve, kansrijke regio.  

Zeeuwse Streekproducent van het Jaar 2020

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 5 tot en met 14 oktober een online stem worden uitgebracht. De eerste editie van de publieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar 2020’ is een initiatief van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct.

21 Groep opent vestiging in Goes

Onlangs heeft 21 Groep een vestiging in Goes aan de Klein Frankrijk 7a geopend. Naast de vestigingen in Terneuzen, Ossendrecht en Rucphen betekent dit de opening van de vierde vestiging van de snel groeiende 21 Groep.

Kickoff studenten HZ voor de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo door Jo-Annes de Bat

Op dinsdag 25 augustus was de Kickoff van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo voor studenten van de HZ University of Applied Sciences in de Lasloods in Vlissingen.

Preventief werken en criminaliteit verminderen?

Inbraken, vandalisme, cybercrime of ondermijnende criminaliteit. Het zijn problemen waar veel ondernemers op o.a. bedrijventerreinen mee geconfronteerd worden. Criminaliteit en onveiligheid kunnen een succesvolle bedrijfsvoering behoorlijk in de weg zitten.

Thuiswerken tijdens een hittegolf? Zo houd je het hoofd koel!

De komende dagen loopt het weer op en hebben we zelfs tropische temperaturen in het vooruitzicht. Veel mensen verlangen op deze dagen naar het door airconditioning gekoelde kantoor. Hoe kan thuiswerkend Nederland zich het beste voorbereiden op de hitte en toch productief blijven? 

Waarom een dashboard cruciaal is voor mkb-ondernemers

Door de corona crisis lopen de zaken anders dan normaal. Maar hoe krijgt u eenvoudig inzicht in uw resultaat om de juiste beslissingen te maken voor nu én de toekomst?

Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2020?

De genomineerden van de Zeeuwse innovatieprijs Emergo 2020 zijn bekend: Traas Ongediertebestrijding, Hydrauvision, Hello Container, SWYCS en Kobobss maken kans op de prijs voor beste innovatie van Zeeland.

Inspiratie voor de Zeeuwse vrijetijdssector

Ben je ondernemer in de vrijetijdssector in Zeeland en op zoek naar inspiratie of ideeën waarmee je jouw onderneming kunt doorontwikkelen? Pak dan nu je agenda erbij en noteer de volgende (digitale) bijeenkomsten alvast in je agenda!

Kies voor flexibiliteit met DELTA Zakelijk

De afgelopen periode heeft bevestigd hoe belangrijk het is als ondernemer flexibel te zijn. Of je nu een freelancer bent of een kleine praktijk aan huis hebt. Het kan van cruciaal bedrijfsbelang zijn je uitgaven snel op de inkomsten te kunnen afstemmen, op afstand goed te kunnen samenwerken of meer zaken online doen.

10 tips voor een goede werkplek

Een goede werkplek is erg belangrijk voor hoe jij je werk kan doen. Tocht, lichtinval, temperatuur en natuurlijk de plek zelf waarop je aan het werk bent, hebben allemaal impact op hoe jij je voelt. Misschien kom je wel eens met hoofdpijn thuis of heb je vaak last van je rug. We zetten een aantal zaken voor je op een rij waarmee je zelf kunt zorgen voor een goede werkplek.

Rabobank organiseert een online bijeenkomst voor de bouwsector

Het coronavirus heeft grote impact op het Nederlandse bedrijfsleven en de economie. Het werk op de bouwplaats kon, met kleine aanpassingen, gewoon doorgaan. De impact op de bouwsector is daardoor vooralsnog beperkt gebleven. Maar hoe gaat dat zijn op de langere termijn? Wat zijn de verwachtingen van Rabobank voor de Nederlandse en regionale economie?

Marketing vraagt in crisistijden om een bewustere aanpak

Dennis Bos houdt van drukke dagen. Als manager Marketing & Sales voor de zakelijke markt van DELTA heeft hij iedere dag een andere pet op. Hoe kijkt hij terug op de afgelopen maanden, en hoe ziet de toekomst eruit?

Online Masterclasses; Ondernemen in tijden van crisis

Het zijn onzekere tijden. Als ondernemer zit je wellicht met veel vragen: ‘Wat nu? Hoe gaat het straks met mijn bedrijf? Hoe zorg ik voor een veilige omgeving voor mijn medewerkers? Welke overheidsregelingen zijn er? En wat kan de bank in deze tijd voor mij betekenen?

Duurzame ondernemer aan het woord: Camping de Pekelinge

Verduurzaming wordt steeds meer een economische noodzaak, maar Twan Vermeulen van Camping de Pekelinge vindt het als ondernemer ook belangrijk om de aarde goed door te geven aan de volgende generatie. Afgelopen winter maakte Vermeulen echt werk van de energietransitie samen met de Saman Groep.

Werk mee aan de opleiding van uw toekomstige werknemers

Welk probleem binnen uw bedrijf zou u graag eens aanpakken, maar schuift u steeds weer opzij omdat andere problemen meer haast hebben? Denk aan een proces dat soepeler kan. Software die wel wat gebruiksvriendelijker mag. Een student van de Associate degrees Academie in Roosendaal kan u hiermee helpen.

13e maand in januari? Let op terugbetaling NOW!

Heeft u als werkgever in januari extra beloningen uitgekeerd voor uw personeel, zoals een 13e maand of de overuren over 2019 van uw medewerkers? Dan is de kans groot dat u een deel van de tegemoetkoming in de loonkosten van de NOW moet terugbetalen. Het specialistenteam van DRV Accountants & Adviseurs zet voor u uiteen waar u op moet letten.

Bekijk de 7e editie van de Coronamonitor Zeeland

De Zeeuwse GGD is er klaar voor om iedereen vanaf 1 juni te testen, jongeren zijn de dupe van deze corona crisis en Bianca vertelt waarom deze crisis precies op het goede moment kwam. Bekijk alle updates, innovaties en oplossingen op de Coronamonitor Zeeland.

Impuls Zeeland Webinar: Hoe verder tijdens en na Corona?

Voor alle ondernemers uit toerisme in Zeeland organiseert Impuls Zeeland een webinar. Het seizoen 2020 ziet er heel anders uit dan verwacht, welke uitdagingen geeft dat de komende maanden en voor 2021? Hoeveel ruimte is er nog voor nieuwe plannen en investeringen? En welke thema’s zijn dan kansrijk?

Gewijzigde bedrijfssituatie? Sta ook eens stil bij je nieuwe risico's

Voor ondernemers kan het coronavirus nieuwe risico’s met zich meebrengen. Wil jij weten of dit ook voor jou geldt? Rabobank helpt je graag door de meest voorkomende ontwikkelingen bij klanten in de verzekeringsmarkt op een rij te zetten.

De oplossing voor jouw 1,5 meter bedrijfsvoering

Laat klanten zelf online hun afspraken maken met het afspraak en ticketsysteem van LMG strategie en creatie, het online afsprakensysteem voor iedereen! Klanten maken hun eigen afspraken in hun eigen tijd met dit systeem, veilig en makkelijk.

Kapotte kunststof pallets, boxen of afvalcontainers?

Laat ze professioneel repareren! Al 6 jaar zijn we een begrip op het vlak van professioneel lassen van kapotte pallets, boxen, afvalcontainers voor de afval-, voedsel en recycling industrie, zoals o.a. bij Crop Alliance te Baarland, Renewi en A&M Recycling.

SOS programma biedt Zeeuwse ondernemers in zwaar weer perspectief

Voorlopig is er geen uitzicht op versoepeling van de coronamaatregelen voor de ondernemer. Om Zeeuwse ondernemers te helpen het hoofd boven water te houden heeft Dockwize het SOS programma ontwikkeld. SOS staat voor snel ondernemers support.

Online Banenmarkt 'Werken in Zeeland' op 6, 7 en 8 mei!

Met de Online Banenmarkt brengen we jou persoonlijk in contact met SVRZ, De Pooter, ALPLA of DWT Groep. Bekijk vooraf vacatures, kies zelf een datum en tijd en ga 30 minuten online in gesprek met jouw gekozen bedrijf. Een mooie en unieke kans om een goede indruk achter te laten!

Jouw bedrijf ook in Zeeland?

Invest in Zeeland is dé partner voor het doen van uitbreidingsinvesteringen in Zeeland en bij het openen van een nieuwe bedrijfsvestiging in Zeeland. De dienstverlening is breed, kennis van Zeeland groot, evenals het netwerk met lijntjes met zowel landelijke als regionale politiek, bedrijfsleven en onderwijs.

Goedbloed Auto’s over hun laadstation

De autobranche is een markt die de komende jaren in een snel tempo verandert. In de werkplaats van Goedbloed Auto’s in Zierikzee merkt algemeen directeur Jelle den Boer bijvoorbeeld al dat er steeds meer elektrische en hybride voertuigen langskomen voor service en onderhoud of een storing. Met een Ecotap laadstation van de Saman Groep biedt het bedrijf extra service aan haar (potentiële) klant. Jelle den Boer vertelt over zijn ervaringen.

Zeeuwse Rabobanken doneren 100 tablets voor zorginstellingen

De coronacrisis raakt iedereen. Afstand houden is het advies en fysiek menselijk contact moet worden vermeden. Dit raakt mensen in verzorgings- en verpleeghuizen extra hard; zij mogen geen bezoek ontvangen en krijgen te maken met gevoelens van eenzaamheid. Via videobellen kunnen ze toch verbonden worden met hun dierbaren.

NIEUW: Contacta//News

In samenwerking met Trainews Media komt Contacta.nl met een nieuw concept. Contacta//News, de krant met updates over Contacta.nl 2020, verhalen van ondernemers, zaken in Zeeland en meer! Contacta News zal dit jaar nog drie keer uitgegeven worden. Naast de uitgaves die in Zuidwest-Nederland verstuurd worden, zijn de edities ook online te lezen. 

Zonnecollectief voor uw medewerkers, door u en de Saman Groep

Met een zonnecollectief wordt de aanschaf van zonnepanelen nog interessanter. Het biedt u als werkgever de mogelijkheid om zonnepanelen met hoge korting aan te bieden aan uw medewerkers én als bedrijf te verduurzamen. Bovendien wordt uw bedrijfsnaam aan het zonnecollectief gekoppeld, waardoor het collectief bijdraagt aan een maatschappelijk verantwoord imago.

 NOW: Hoe vraag je dat aan?

Vanaf 6 april kun je als werkgever de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) aanvragen: een tegemoetkoming voor de loonkosten van werkgevers bij omzetverlies. Het specialistenteam van DRV Accountants & Adviseurs zet voor je uiteen wat de voorwaarden zijn en hoe je dit aanvraagt.

Impuls Zeeland brengt ondernemers in Zeeland verder

Impuls Zeeland biedt een snelle ingang naar alles wat (innovatieve) ondernemers in Zeeland verder brengt, zoals financiering, groei en vestiging. Daarnaast is Impuls Zeeland actief als programma- en projectontwikkelaar in uiteenlopende sectoren in Zeeland.

Strandpark De Zeeuwse Kust over laadstations

Marc Ruijtenberg van Strandpark De Zeeuwse Kust in Renesse kreeg steeds vaker van gasten de vraag of het mogelijk was hun elektrische auto op te laden. Daarom koos hij ervoor om twee Ecotap laadstations door de Saman Groep te laten plaatsen bij het park. Marc Ruijtenberg vertelt over dit project.

Ondersteuning voor Zeeuwse bedrijven vanwege corona

Provincie Zeeland, de Vereniging Zeeuwse Gemeenten, Economische Impuls Zeeland en VNO-NCW Zeeland werken intensief samen om ondernemers te helpen tijdens de Covid-19 (Corona) uitbraak. Belangrijkste doel is ondernemers zo snel en goed mogelijk te informeren over alle regelingen die er zijn voor bedrijven en ZZP-ers.

Zakelijke laadpaal: profiteer nu nog van interessante subsidies!

Bent u ondernemer? Dan kunt u profiteren van een aantal subsidies als u zakelijk een laadpaal aanschaft. Hiermee wil de overheid het gebruik van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen stimuleren. Benieuwd wat deze voordelen precies inhouden? De Saman Groep legt het uit.

Snel weten of je in aanmerking komt voor financiering?

Er is innovatiefinanciering beschikbaar voor Zeeuwse innovatieve startende of mkb ondernemers. Impuls biedt hierbij begeleiding en weet welke mogelijkheden er zijn.

Roompot Projects over Roompot Water Village

Roompot Water Village in Kamperland is als eerste vakantiepark aangelegd zonder gasaansluiting. De Saman Groep verzorgde diverse duurzame installaties, zodat de gasten comfortabel genieten van hun verblijf. Marc Riemens, Head of Sales Roompot Projects, vertelt over dit project.

Welkom Impuls Zeeland!

Contacta.nl introduceert een nieuwe kennispartner: Impuls Zeeland uit Vlissingen! Op naar een prachtige samenwerking.

Banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ in Goes was een succes

Dinsdag 18 februari werd de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ georganiseerd in de Grote Kerk in Goes. Honderden bezoekers kwamen langs en zijn het gesprek aangegaan met hun potentiële nieuwe werkgever.

Zonnepanelen op uw bedrijf? 5 tips voor ondernemers!

Bent u zich aan het oriënteren om zonnepanelen voor uw bedrijf aan te schaffen? De Saman Groep geeft u in een gratis whitepaper vijf tips om de slimste keuze te maken.

Online platform Zeeland Zakelijk ligt nu bij LMG

Het online platform Zeeland Zakelijk is ondergebracht bij reclamebureau LMG uit Goes en netwerkevent Contacta.nl. Na tien jaar draagt eigenaar en hoofdredacteur Menno Kole het stokje over.

Welkom Trainews Media!

Trainews Media is de nieuwe mediapartner van Contacta.nl 2020! Samen met Trainews Media zullen we beurskranten gaan ontwikkelen. We willen Trainews Media verwelkomen binnen ons team en op naar een fantastische samenwerking!

Welkom Saman Groep

Contacta.nl introduceert een nieuwe kennispartner; Saman Groep uit Zierikzee! We willen Saman Groep enorm welkom heten binnen ons team en op naar een fantastische samenwerking!

De 35ste editie van Contacta op 3, 4 en 5 november 2020!

Wees er bij! De mooiste mogelijkheden zijn nu nog beschikbaar om deel te nemen aan Contacta.

Raffel: de volgende stap in zakelijke telefonie!

Zeg maar dag tegen die oude telefooncentrale of die standaard voip oplossing. Maak tijdens Contacta 2019 kennis met Raffel: de persoonlijke provider!