Nieuws

Dit mag je niet missen!

Het Contacta.nl Magazine komt dit jaar niet één, maar vier keer uit! Een mooie kans om jouw product of dienst alvast onder de aandacht te brengen voor Contacta.nl

Bezoek het grootste gratis strandsport evenement van Zeeland!

Dit jaar wordt groots uitgepakt tijdens de Zeeland Beach Classics met Zeeuwse eetkramen, entertainment, populaire beachsport wedstrijden op wereldniveau en de langste mosseltafel ter wereld.

De eerste 'Geldmaat' is geopend

Dit is het startschot voor de overdracht van de geldautomaten van de drie banken aan Geldmaat. De geldmaten zijn herkenbaar aan de gele kleur en het logo, en worden in 2019 en 2020 geleidelijk zichtbaar in het Nederlandse straatbeeld.

David Laport showt nieuwste collectie op Ibiza

Tijdens het jaarlijkse fashion-event Goes Couture op 27 september 2019 presenteert hij zijn 5-jarige jubileumshow (mét een aantal nieuwe stukken) in de Grote of Maria Magdalenakerk.

Blendle stopt met betalen per artikel

Deze zomer neemt Blendle afscheid van betalen-per-artikel. Vijf jaar geleden was een kwartje per artikel een sympathieke manier om het betalen voor kwaliteitsjournalistiek te vergemakkelijken. Maar, die manier van betalen heeft inmiddels z’n beste tijd gehad.

Het nieuwe pensioenakkoord

Dit verandert er voor jou

Deze zomer wordt de beste!

Een vakantiebaan via De Pooter betekent niet alleen geld verdienen. Je bouwt er ook mee aan je toekomst!

Thema Contacta.nl 2019 bekend!

The Next Step: het nieuwe thema van Contacta.nl 2019 Iedereen zal zich herkennen in het thema. Iedereen heeft wel een persoonlijke volgende stap.

De breinen achter de pleinen

Naast individuele standhouders is de beurs verdeeld in pleinen. Deelnemers uit een bepaalde regio of sector hebben zich verenigd om samen een sfeervol plein te realiseren. Elk jaar werken coördinatoren aan de realisatie van deze onmisbare onderdelen van de beurs.

Sandee Hoveniers bestaat 30 jaar. Het bedrijf voert projecten uit voor nieuwe vakantieparken, met een scherp oog voor duurzaamheid en het behoud van de natuurlijk omgeving.

Meer banen, maar minder mensen

Het aantal banen in Zeeland blijft dit jaar en volgend jaar groeien. Werkgevers zijn nog steeds op zoek naar personeel die werknemers kunnen vervangen die met pensioen gaan. Alleen zijn die er steeds minder.

Duncan komt naar Contacta.nl 2019

Duncan Stutterheim is bekend als medeoprichter van het legendarische ID&T en winnaar van de prestigieuze IJ-prijs van de gemeente Amsterdam.

Banenmarkt een groot succes

Er werden vele Zeeuwse vacatures geëtaleerd en werknemers en werkgevers kwamen direct met elkaar in gesprek. Bezoekers maakten dankbaar gebruik van o.a. de CV-Check.

Nieuwe huisstijl gemeente Borsele

Het logo van de gemeente Borsele dateerde uit de jaren ’90 en was toe aan vernieuwing.

Vakantiegeld valt lager uit

Het vakantiegeld dat werknemers netto ontvangen, valt in veel gevallen lager uit dan in 2018, meldt salarisdienstverlener ADP woensdag. Vooral hogere inkomens krijgen minder uitgekeerd.

Thank Goes It’s Friday.

Een concept dat eind 2017 is bedacht door Reza, Sofyan, Robert en Marc van Festive Events. Binnen twee weken waren alle 1200 kaarten verkocht en werd er een tweede editie aangekondigd. Sindsdien wordt het event 2x per jaar georganiseerd en met succes.

LEF+LIEFDE=LINDA.

“Een betekenisvolle relatie opbouwen met je consumenten doe je door transparant te zijn, door te zijn wie je bent en te doen wat je belooft en door meer te geven dan wordt verwacht.” Het juist meer geven dan wordt verwacht, dat deed Jildou van der Bijl zeker tijdens Contacta.nl Talks.

De meest gebruikte pincodes op je smartphone

De top 10 is verantwoordelijk voor 15% van het totaal!

Betere managers leiden productievere bedrijven

Industriële bedrijven met een hogere kwaliteit van het management presteren beter. Een hoge productiviteit en meer internationale activiteiten van het bedrijf gaan vaak samen met een hogere managementkwaliteit van de leiding.

'We zijn een hbo-instelling met een enorme impact op de regio'

John Dane is sinds januari 2019 bestuursvoorzitter van HZ University of Applied Sciences. HZ had tot begin dit jaar nog een tweehoofdig bestuur. “In 2014 werd ik lid van het college van bestuur van HZ. Samen met de toenmalige voorzitter Adri de Buck vormde ik tot 1 januari 2019 het college van bestuur.”

Zeeuws Participatiefonds, het verhaal van Edwin van Houte

Edwin van Houte is Fondsmanager van het Zeeuws Participatiefonds (ZPF). Het ZPF is onderdeel van Impuls Zeeland en verstrekt hoog risicodragend kapitaal en richt zich op (door)startende innovatieve ondernemers die een economische spin-off voor Zeeland kunnen genereren.

Je bereikt geen succes door achter je bureau te zitten

Jeroen Dona is sinds mei 2018 directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West Nederland bij Libéma. Hij is commercieel en operationeel eindverantwoordelijk voor alle beurzen en evenementenlocaties in deze regio’s, waaronder de Zeelandhallen in Goes.

23 mei Banenmarkt 'Werken in Zeeland'

Op donderdag 23 mei 2019 organiseert LMG strategie+creatie in samenwerking met het UWV en de ZeeuwseVacaturebank.nl de tweede banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ in Studio A58 in Middelburg. Tijdens de banenmarkt Werken in Zeeland kom je in contact met topwerkgevers, laat je je cv checken, volg je interessante workshops en laat je een professionele foto van jezelf maken!

Contacta.nl LIVE: Hét innovatieve, 365 dagen platform

Contacta.nl LIVE is hét innovatieve, 365 dagen platform van de regio waarbij actualiteit centraal staat.

Peter Vandermeersch spreker tijdens Contacta.nl

Peter Vandermeersch is sinds 2010 hoofdredacteur van NRC. Per 1 september 2019 wordt Vandermeersch correspondent voor de krant in Frankrijk.

Vlaams-Nederlandse Handelsdag

Contacta.nl is partner van de Vlaams-Nederlandse handelsdag dat plaatsvindt op 23 mei in het Chassé Theater in Breda.

Hoofdredacteur LINDA vertelt haar verhaal tijdens Contacta Talks

Op woensdag 15 mei organiseert LMG strategie+creatie in samenwerking met Goes Marketing en het OCG de Contacta Talks in theater de Mythe.

Contacta.nl 2019

Contacta.nl 2019 vindt dit jaar plaats op dinsdag 5 november, woensdag 6 november en donderdag 7 november.

Download jouw foto met Rico Verhoeven

Eerste banenmarkt een groot succes!

De eerste Banenmarkt tijdens Contacta.nl was een groot succes. Er werden vele Zeeuwse vacatures geëtaleerd en werknemers en werkgevers kwamen direct met elkaar in gesprek.

KV Techniek wint Zeeuwse Emergo Innovatieprijs 2018

KV Techniek is met de robot die verse groenten inpakt en tegelijkertijd bevriest door het toevoegen van vaste CO2 winnaar van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018.

Tools voor wonen & werken in Zeeland

Zeeland stevent de komende jaren af op ruim 6.000 vacatures. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, moeten we de krachten bundelen. De Provincie is, met een groep enthousiaste werkgevers, begonnen met de marketingaanpak en het ontwikkelen van basistools.

Volg 15 minuten-sessies met waardevolle kennis over diverse thema’s

Als kennispartner van Contacta.nl deelt DRV Accountants & Adviseurs ook dit jaar hun kennis met u. Op de stand van DRV kunt u 15 minuten-sessies volgen met waardevolle kennis over diverse thema’s zoals AVG, Brexit, E-factureren, internationaal ondernemen en inzicht & financieren.

Gezond op de Contacta op 6, 7, 8 november 2018

Zeeland heeft van nature alle ingrediënten in huis voor een gezond en prettig leven. Rust, ruimte, water en vruchtbare aarde. Gezond in Zeeland wil die in de schoot geworpen rijkdom niet alleen benutten, maar ook nog helpen die verder uit te bouwen en te vermarkten. Leer de Gezond in Zeeland-makelaars (opnieuw) kennen tijdens de Contacta.

Hoe relevant is jouw business?

Weet je 100% zeker dat het ondernemingsplan dat je hebt opgesteld nog relevant is? Heb je deze al eens herzien? Nee? Oei! De maatschappij verandert continu. Vraag en aanbod ook.

Provincie Zeeland: 5 voor 12 voor de Zeeuwse arbeidsmarkt

Wist u dat er in Zeeland in 2022 6.000 vacatures zijn? Zeeuwse bedrijven zetten alles op alles om vacatures vervuld te krijgen. We moeten mensen – zeker ook van buiten Zeeland – enthousiast maken voor een baan hier.

Wereldkampioen Rico Verhoeven gast van Gezond in Zeeland

Sporten is gezond, zo wil het adagium. Maar wat nou als die sport eruit bestaat vijf ronden van drie minuten met z'n tweeën op elkaar in te beuken? Liefst tot er één knock-out gaat. Hoe gezond is dat?

Kennis- & inspiratiebijeenkomst: Uw dagelijkse dosis groen

Vooruitlopend op de aanwezigheid van Gezond in Zeeland op de Contacta, vindt vrijdag 2 november 2018 bij DOW Communicatiecentrum de Boerderij in Terneuzen de kennis- & inspiratiebijeenkomst ‘Uw dagelijkse dosis groen’ plaats.

Ondersteuning nodig bij het vestigen van uw bedrijf in Zeeland?

Een zee aan ruimte voor innovatie en groei, relatief lage kosten voor ondernemers en volop locaties voor vastgoedontwikkeling trekken bedrijven van buiten Zeeland aan. En die zijn welkom. 

Een gezonde werknemer is goud waard

Benut u de mogelijkheden wel genoeg die Zeeland van nature biedt om die werknemer gezond te houden? Kom naar de stand van Gezond in Zeeland en laat u informeren en inspireren over de natuurlijke kwaliteiten van onze provincie.

Mart Smeets gastspreker tijdens Contacta.nl 2018

Wie kent hem niet van radio en televisie, waar Mart Smeets op geheel eigen wijze de sportverslagen verzorgde van nagenoeg alle vooraanstaande nationale en internationale sportevenementen. Mart Smeets komt tijdens Contacta 2018 praten over de Impact van Data.

Genomineerden Zeeuwse Innovatieprijs Emergo bekend

KV Techniek, Moduvision, Seafood Steam Group en Streetplug zijn de vier genomineerden die kans maken op de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2018.

Ben van der Burg 2e spreker tijdens Contacta.nl 2018

Vodafone’s online customer service, Snackable videos voor LindaTV, een app voor cabinepersoneel van KLM, het dataverkeer van Heineken en de app van Buienradar. Als commercieel directeur van Triple biedt Ben van der Burg multinationals en bekende merken onlineoplossingen.

Sander Schimmelpenninck: “Je hoeft niet opgeleid te zijn om rijk te worden”

Van advocaat naar pizzabakker naar slimste mens van Nederland en hoofdredacteur van de Quote. Sander Schimmelpenninck komt tijdens contacta 2018 praten over de impact van Data.

Innovatieve ondernemer  en op zoek naar begeleiding en financiering?

Een innovatief idee uitbouwen tot een rendabel en snelgroeiend bedrijf is geen eenvoudige opgave. Daarom biedt NV Economische Impuls Zeeland innovatieve ondernemers met een idee of startup ondersteuning.

Snelle ingang naar financiering, vestiging of samenwerking?

In een steeds voller Nederland biedt Zeeland ondernemers nog ruimte en innovatieve mogelijkheden om dromen waar te maken, om te pionieren. Impuls Zeeland biedt ondernemers een snelle ingang om deze kansen te verzilveren. Zoekt u bijvoorbeeld een samenwerkingspartner, financiering of vestigingslocatie? Zij gaan graag met u in gesprek.

Inspiratie voor moderetailers

Hoe blijf je jezelf als moderetailer onderscheiden van alle andere winkels bij jou in de regio? Precies: door je winkel te verrijken met inspiratie en creativiteit! Specialist in winkelpresentaties Anne Verboom weet exact wat je daarvoor moet doen. De Persgroep heeft samen met Anne vijf inspirerende video's ontwikkeld met handige tips voor moderetailers. Bekijk de video's hier en maak meteen kans op een gratis winkelcheck!

Samen gezonde kansen grijpen

Zeeland is een regio die van nature bijdraagt aan de gezondheid van mensen. Er is een structurele verandering gaande in de manier waarop we werken, recreëren, eten en drinken en voor onszelf zorgen. Gezondheid is belangrijk, nu en in de toekomst. Laat je inspireren.

Plein ‘Werken in Zeeland’ helpt bij werving personeel

Steeds meer bedrijven en organisaties hebben moeite met het vinden van passend personeel. Het plein ‘Werken in Zeeland’ is specifiek gericht op werving en carrièreontwikkeling. Wil je jouw bedrijf als aantrekkelijke werkgever in de markt zetten, zoek je specifiek personeel of bied je loopbaantrajecten aan? Bekijk dan de mogelijkheden van het plein ‘Werken in Zeeland’.

Recreatiesector richt zich met circulair bouwen op de toekomst

Circulair bouwen is een methode die bij uitstek geschikt is voor de recreatiesector, want vakantiehuisjes worden vaak al na zo'n vijftien jaar vernieuwd. En bij deze nieuwe ontwikkelingen loopt Zeeland voorop.

Ben je Brexit ready?

Bijna 8 procent van de Zeeuwse exportgoederen gaat naar de westerburen. Voor ondernemers kan de Brexit verstrekkende gevolgen hebben, aldus Impuls Zeeland. Hoe bereid je je daarop voor ondanks alle onzekerheid?

Welke categorieën van persoonsgegevens zijn te onderscheiden?

Wat is een persoonsgegeven en wat niet? En welke categorieën van persoonsgegevens zijn te onderscheiden? Dit is belangrijk om te kunnen weten of de strengere privacywet AVG wel of niet van toepassing is. DRV geeft je inzicht in ‘Algemene verordening persoonsgegevens’ (AVG).

Bereik jij al de juiste kandidaten voor je vacatures?

Dit kwartaal staat bij de Persgroep de arbeidsmarkt centraal. Veel ondernemers hebben moeite met het invullen van vacatures vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Het ruime portfolio en de sterke merken van de Persgroep bereiken meer dan 10,9 miljoen multimediale contacten op elk moment van de dag.

Ørsted bouwt onderhoudsbasis voor windmolens in Zeeland

Ørsted heeft de vergunningen gekregen om de onderhoudsbasis voor windpark op zee Borssele 1+2 in Vlissingen-Buitenhaven (North Sea Port) te bouwen. Het gebouw krijgt een vloeroppervlakte van 2.100m2.

Contacta iets voor jou?

Contacta.nl 2018 biedt de mogelijkheid om in contact komen met 24.000 zakelijke bezoekers uit Zuidwest-Nederland en Vlaanderen. Exposeren op Contacta.nl biedt de mogelijkheid om jouw doelgroep te bereiken, bestaande contacten te onderhouden en de naamsbekendheid te vergroten.

100 miljoen voor Zeeuwse economie

De komende drie jaar komt bijna 100 miljoen euro beschikbaar voor versterking van de Zeeuwse economie. Daarvan komt 60 miljoen uit Zeeland zelf, van overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

Win standruimte bij Rabobank

Ben jij een startende ondernemer en wil jij je bedrijf presenteren tijdens Contacta? Dan is dit je kans! Rabobank geeft 3 starters de kans om hun bedrijf te promoten tijdens dit netwerkevent.

In 5 stappen effectief sturen met een dashboard

Presteren wij conform verwachting? Liggen wij achter op ons budget? Veel ondernemers worstelen met de vraag hoe zij op een eenvoudige manier goed inzicht krijgen in het reilen en zeilen van de onderneming.

Omroep zeeland biedt platform voor de Zeeuwse ondernemer

Als ondernemer kent u Omroep Zeeland waarschijnlijk vooral van televisie. Maar bent u op de hoogte van de mogelijkheden bij Omroep Zeeland om uw potentiele klanten te bereiken? Top of mind bent u al snel met een cross-mediale campagne.

Dockwize, het nieuwe merk voor ambitieuze ondernemers

Dinsdag 3 juli is het nieuwe merk Dockwize gelanceerd, een initiatief van Kenniswerf Zeeland, DOK41, HZ University of Applied Sciences en Impuls Zeeland. De organisatienaam Kenniswerf Zeeland | DOK41 komt volledig te vervallen. Samen met de partners ontwikkelde LMG strategie+creatie het nieuwe merk, het logo en de huisstijl. Het nieuwe merk past bij de hernieuwde ambitie van de organisatie: bouwen aan de toonaangevende Zeeuwse bedrijven van morgen.

Impuls Zeeland nieuwe partner Contacta.nl

NV Economische Impuls Zeeland beweegt zich tot in de haarvaten van het Zeeuwse bedrijfsleven. Naast Rabobank en DRV Accountants & Adviseurs zal Impuls Zeeland de beurs verrijken met hun inzicht op het gebied van ondernemen in Zuidwest-Nederland.