Nooit meer wachten op de betaling van je facturen

Nooit meer wachten op de betaling van je facturen

Stel je eens voor: je stuurt een factuur naar je klant en het geld staat de volgende dag al op je rekening. Zonder dat je er weken op hoeft te wachten, zonder dat je een herinnering hoeft te sturen of je klant eindeloos moet nabellen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn… Toch is dit scenario voor vrijwel ieder mkb-bedrijf mogelijk. En dat is lang niet zo ingewikkeld als je misschien denkt.

Gebrek aan liquiditeit is iets waar veel midden-en kleinbedrijven weleens mee te maken krijgen. Ze hebben een opdracht uitgevoerd, de factuur naar de klant gestuurd en vervolgens moeten ze weken wachten op de betaling. Heel vervelend, want dit belemmert hen om verder te groeien of om te investeren in bijvoorbeeld vastgoed of machines. Gelukkig is er een uitstekende oplossing voor dit probleem: factoring. Daarmee haal je direct liquiditeit in huis.

Wat houdt factoring precies in?

Eigenlijk is het principe heel simpel. Je verkoopt je factuur aan een factoringmaatschappij, die de factuur direct aan je uitbetaalt. Het geld staat dezelfde dag nog op je rekening en je kunt het meteen gebruiken om te investeren en verder te groeien. De factoringmaatschappij int vervolgens het geld bij jouw klant. Jij hebt er verder geen omkijken meer naar!

Optimale ontzorging

The Blue Factor is zo’n factoringmaatschappij. Onze specialisten houden zich dagelijks bezig met factoring van debiteuren. Zij zijn zelf al jaren ondernemer en weten als geen ander voor welke lastige keuzes jij als mkb-er dagelijks staat. Daarom kunnen we jou optimaal ontzorgen.

Ook het debiteurenbeheer

Naast het direct uitbetalen van je facturen, nemen wij voor deze facturen ook het debiteurenbeheer voor onze rekening. En omdat we heel goed snappen hoe belangrijk iedere debiteur voor jou is, gaan we altijd op een respectvolle manier met jouw klanten om. Ook daar hoef je je dus niet druk om te maken.

Zeer flexibel

Factoring via The Blue Factor is ook nog eens heel flexibel. Je kunt het eenmalig inzetten, bijvoorbeeld om een seizoenspiek op te vangen, maar je kunt er ook structureel gebruik van maken. Indien gewenst kun je al je openstaande facturen aan ons verkopen, maar je kunt er ook voor kiezen om slechts één of enkele debiteuren bij ons onder te brengen. Ook het factuurbedrag maakt niet uit: iedere factuur is bij ons welkom. Bovendien zit je bij ons niet vast aan een bepaalde looptijd. Je kunt dus met factoring beginnen en stoppen wanneer je maar wilt.

Benieuwd of factoring ook iets is voor jouw bedrijf?

Neem dan gerust even contact met ons op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.
Het acceptatieproces is snel en simpel: na ondertekening van de offerte kun je de facturen al aanleveren en worden deze binnen 24 uur aan je uitbetaald door The Blue Factor.