Na een kijkje achter de schermen van zakelijk Rusland door Derk Sauer, is het nu de beurt aan de Verenigde Staten van Amerika. Hoe je Amerikaan wordt heeft Michiel Vos tijdens zijn inburgering aan den lijve ondervonden. Aan de hand daarvan maakte hij de documentaire ‘How to become an American’. Daarin spreekt hij met bekende immigranten en kinderen van immigranten als President Barack Obama, Gouverneur Arnold Schwarzenegger, regisseur Paul Verhoeven en mode koningin Diane von Furstenberg. Tijdens Contacta.nl inspireert deze Amerika-correspondent ondernemers die graag over de grens kijken.

Naast filmmaker voor het Amerikaanse HBO is Michiel Vos regelmatig te gast in radio- en tv-programma’s. Hij gaf al commentaar op de Amerikaanse politiek, samenleving en pop culture bij RTL Late Night, Eén Vandaag, RTL Boulevard, Goedemorgen Nederland, Het Gesprek, Pauw en Witteman, Barend & Van Dorp, Radio 1 Met het Oog op Morgen en de Belgische VRT tv en radio. 

De in New York woonachtige Vos is getrouwd met de Amerikaanse Alexandra Pelosi. Zij is de dochter van Nancy Pelosi, de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Hij studeerde rechten en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam, met een jaar aan de Panthéon-Sorbonne Universiteit in Parijs. Vervolgens was hij drie jaar advocaat bij het kantoor van de Landsadvocaat Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag en werkzaam als diplomatiek liaison tussen het Maison Descartes in Amsterdam en de Nederlandse en Franse Ambassades in Parijs en Den Haag.

Aanmelden voor deze spreker

 

Aanmelden voor deze spreker


Obama insider Michiel Vos spreekt over zijn Amerikaans avontuur