Pim van Westen (52): ‘Van Westen, gevestigd aan de lange vorststraat 102, is de meest toonaangevende herenmodezaak in Zeeland. De specialisten in mannenmode beschikken over een actueel aanbod van kostuums en casual kleding.

Ik weet eigenlijk van heel jongs af aan al dat ik in de mode wilde werken en het familiebedrijf over wilde nemen. Al voor mijn 16e hielp ik op zaterdagen en in de vakantie mee in de zaak.
Wat wel scheelt is dat in de loop der jaren de insteek anders is geworden, vroeger was ik gek van de meest vreemde rages maar als je meer ervaring krijgt ben je in staat om veel meer factoren mee te laten wegen. Als je meehelpt bij het uitzoeken van kleding voor een man denk je onder andere aan zijn werk, kan hij zo goed voor de dag komen, heeft het meerwaarde en klopt wat hij aanheeft bij de kring van mensen waar hij mee omgaat, prive en zakelijk. Je denkt dus veel meer na over het totale plaatje.

Wij hebben een flink aantal modeadviseurs rondlopen die goed zijn in hun vak. Je hoeft het dus niet allemaal zelf uit te zoeken. Niet elke keer een ander gezicht en ook geen team wat zo vaak wisselt dat iedereen continu aan zijn ‘beginnersopleiding’ bezig is. Het is gewoon handig als je een vertrouwd iemand hebt die in één keer je maat pakt, je smaak kent, weet wat je wel of niet aan kan voor je werk enzovoort.

Ten tweede is de collectie zodanig gespecialiseerd dat, als het natuurlijk je smaak is, je geen vier winkels af hoeft maar dat je in een keer al je mode items kan aanschaffen. Tot en met schoenen aan toe, in een keer klaar.’