Bestel hier jouw gratis Entreeticket

''Onze boodschap? Internationaliseren lóónt!''

''Onze boodschap? Internationaliseren lóónt!''

“De meest gehoorde vraag is: waar moet ik zijn?” We spreken Arno Sijnesael, International Trade Manager bij Impuls Zeeland. Hij is dé adviseur voor Zeeuwse ondernemers die graag over de grens zaken willen gaan doen of hun internationale business verder willen uitbreiden. “Ik help ondernemers op weg door ze te informeren, adviseren en in contact te brengen met de juiste partijen.”

Het enthousiasme waarmee Arno over zijn werk praat, werkt aanstekelijk. Het is duidelijk dat hier iemand staat die geniet van zijn werk. Als we hem vragen wat zijn werk voor hem zo leuk maakt, antwoordt hij dat hij oprecht blij wordt als ondernemers over de grens successen boeken of als hij ze heeft kunnen behoeden voor valkuilen. “Mijn collega’s en ik werken onafhankelijk en zijn kosteloos te raadplegen. Om die reden zou ik zeggen, maak gebruik van onze kennis, want een goede voorbereiding is echt noodzakelijk als je de grens overgaat.”

Zeeuwse ondernemers over de grens
Dat Zeeuwse ondernemers niet schromen om over de grens te kijken, blijkt uit de cijfers. De provincie telt 12.000 exporterende bedrijven en de exportwaarde loopt op tot 7.101 miljoen euro. De belangrijkste zakenpartner is België, gevolgd door Duitsland. “Internationaliseren is echt lonend”, legt Arno uit. “We zien deze bedrijven sterker groeien en innoveren. Logisch, want op een internationaal speelveld word je door tal van concurrenten uitgedaagd om innovatiever te werken.”

Blik op internationale handel verruimen
Naast zijn contacten met individuele ondernemers, organiseert Arno ook handelsmissies. Zo staat de Fruit Logistica in het voorjaar van 2022 op het programma. Ondernemers kunnen in het kielzog meereizen. Impuls Zeeland brengt ze in contact met belangrijke contacten op de beurs. Ook tijdens Contacta is Arno met Impuls Zeeland aanwezig om ondernemers bij het praten over internationaal zakendoen. Dit doet hij onder andere via een masterclass. Daarbij richt hij zich zowel op ondernemers die al ervaring hebben als ondernemers die net gaan beginnen. “Ik werk daarbij samen met Evofenedex, het netwerk van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. Het belooft interessant te worden voor ondernemers. We delen tips en trucs en openen en verruimen de blik van ondernemers die willen gaan internationaliseren.”

Meer informatie?
Kijk op www.impulszeeland.nl/internationaal-zakendoen
Aanmelden voor de masterclass kan op www.contacta.nl.