Bestel hier jouw gratis Entreeticket

''Op deze arbeidsmarkt kom je er niet alleen''

''Op deze arbeidsmarkt kom je er niet alleen''

Boven v.l.n.r. Ingmar van Leerzem (UWV), Kyra Verstijnen (Zeeuwland), Dorinda Verhage (Provincie Zeeland). Onder v.l.n.r. Brenda Bosman (Vermeer), Hans Scheers (Xapax). Niet op de foto maar wel lid van het kernteam: Eva Jeremiassa (Eva Projecten & Advies) en Jim Goedhart (Zeeuwse Vacaturebank)

 

Wie zegt dat de Zeeuwse arbeidsmarkt krap is, trapt inmiddels een open deur in. Die constatering is wijd en zijd bekend. Volgens Dorinda Verhage, lid van het Team Arbeidsmarkt van de Provincie Zeeland, is samenwerking één van de oplossingen voor deze krapte. “We zijn om die reden erg enthousiast over het initiatief voor het HR Netwerk Zeeland. Dit Zeeuws brede netwerk legt verbindingen tussen iedereen die iets met HR of personeelszaken te maken heeft, ongeacht de bedrijfsgrootte, sector of regio waar je werkt.”

Dat samenwerking het toverwoord is, is logisch. Door samen te werken kun je meer, kom je tot goede ideeën, doe je inspiratie op en ontstaat ruimte voor innovatie. Of, zoals Dorinda het verwoordt: “In je eentje kom je er niet.”

Sluit je aan: HR Netwerk Zeeland
HR Netwerk Zeeland maakt het mogelijk samen te werken op het gebied van HR-gerelateerde vraagstukken in Zeeland. De werkwijze is eenvoudig en verloopt hoofdzakelijk online, via het kennisplatform op de website. “Iedereen die op één of andere wijze betrokken is bij HRM kan zich aanmelden. Daarbij geef je aan waarover je meer wil weten en op welk kennisgebied je anderen kunt helpen.” Momenteel telt het kennisplatform vierhonderd leden en de groei is er nog lang niet uit. “We willen met name ook de mensen zonder specifieke HR-achtergrond, maar wél met HR-verantwoordelijkheden, bereiken en enthousiasmeren.”