Peter Vandermeersch

België en Nederland, succesvol ondernemen met een haat-liefdeverhouding?

“Nederlanders houden van Vlamingen maar respecteren ze niet. Vlamingen respecteren Nederlanders, maar houden niet van ze” volgens Peter Vandermeersch. Sinds zijn verhuizing naar Amsterdam heeft hij de verschillen tussen Nederland en Vlaanderen tot in detail ervaren. Op maatschappelijk vlak en in de werksituatie als Belgische hoofdredacteur bij het Nederlandse NRC. Welke verschillen bestaan er? Wat zijn de do’s and don’ts om zaken te doen met de zuiderburen?

Met zijn kennis van media, geschiedenis, politiek en ervaring weet hij een perfecte analyse te maken van de verschillen tussen België en Nederland. In zijn boek ‘Ik Zou Zo Graag Van Jullie Houden’ gaat hij uitvoerig in op de culturele verschillen. Wat betekenen deze verschillen voor het zakendoen met Belgen en ondernemen in Vlaanderen?

Van papier naar online medium

Tijdens zijn periode als hoofdredacteur wist Peter Vandermeersch NRC te moderniseren tot een niet te missen online medium. HP/De Tijd schrijft over hem “Vandermeersch transformeerde NRC van een ingedutte papieren krant tot een modern digitaal mediamerk.”

Biografie Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is geboren op 23 februari 1961 in het Belgische Torhout. Hij studeerde geschiedenis in Gent, journalistiek in Parijs en politieke wetenschappen aan Harvard University. Van 1988 tot 2010 werkte hij voor het Belgische dagblad De Standaard als correspondent in New York, Parijs en als hoofdredacteur. Peter Vandermeersch was sinds 2010 hoofdredacteur van NRC. Per 1 september 2019 is Vandermeersch correspondent voor de krant in Frankrijk. Als graag geziene gast aan de tafel van DWDD en andere journalistieke programma’s op radio en tv is Vandermeersch een van de meest kosmopolitische kenners van media en journalistiek.

 

Houd deze pagina in de gaten om jouw ticket aan te vragen!

Peter Vandermeersch
Peter Vandermeersch