Provincie Zeeland: 5 voor 12 voor de Zeeuwse arbeidsmarkt

Wist u dat er in Zeeland in 2022 6.000 vacatures zijn? Zeeuwse bedrijven zetten alles op alles om vacatures vervuld te krijgen. We moeten mensen – zeker ook van buiten Zeeland – enthousiast maken voor een baan hier. Onder meer door Zeeland voor het voetlicht te brengen als dé regio om te leven en te werken. In het Aanvalsteam Arbeidsmarkt zijn Zeeuwse werkgevers, overheden en onderwijsinstellingen verenigd met als doel vacatures vervuld te krijgen.

Om dat te voor elkaar te krijgen, moeten we in ieder geval alles op alles zetten om potentiële Zeeuwse werknemers aan een baan te helpen, zoals statushouders en mensen met een uitkering. Dit kan door te investeren in flexibel en modern werkgeverschap en het bieden van optimale kansen voor ontwikkeling en om- en bijscholing.

Maar omdat we ook mensen van buiten Zeeland nodig hebben, zetten we ook in op actieve Zeeland promotie en online recruitment van mensen buiten de provincie. Daarvoor is het nodig dat het beeld dat niet-Zeeuwen van onze provincie hebben – namelijk dat hier weinig banen zijn en er in Zeeland alleen maar strand is – wordt bijgesteld. Want die banen zijn er in overvloed. En in alle sectoren, van MBO tot universitair niveau.

De Provincie ontwikkelt daarom samen met diverse werkgevers marketingstrategieën op maat voor elke sector. Ook nam zij initiatief voor een webplatform en Augmented Reality-app om Zeeland op het gebied van leven en werken digitaal te presenteren. Bruikbaar voor alle werkgevers. De eerste demoversie presenteren we tijdens de Contacta in onze stand en op dinsdagavond 6 november van 17.30 tot 19.00 uur in de Contacta Arena.

Bezoek onze stand!
In onze stand laten we ook zien hoe sectoren inspelen op de arbeidsmarkt en welke uitdagende banen u in Zeeland vindt. Ga bijvoorbeeld in gesprek met Michel Kloeg (Koninklijke Horeca Nederland) en vertegenwoordigers van de toeristische sector die – in het kader van het Hospitalitypact – werken aan goed werkgeverschap om daarmee makkelijker vacatures vervuld te krijgen. Of volg de inspiratiesessie over de offshore wind of laat een leuke foto met een Zeeuws tintje maken bij de Photobox. Ook kunt u met de Zeeuwse Connectie gelijk een kijkje nemen op de Zeeuwse Vacaturebank.

U vindt onze stand op het Werken in Zeeland plein in de Oosterscheldehal. Alle partijen die willen meewerken aan een sterk imago van Zeeland voor leven en werken, zijn daar van harte welkom!

Provincie Zeeland: 5 voor 12 voor de Zeeuwse arbeidsmarkt