Samen creëren we een dynamisch Zeeland

Inmiddels bestaat Impuls Zeeland al ruim 10 jaar met als doel het versterken van de Zeeuwse economie. Algemeen directeur Dick ten Voorde vertelt met trots dat ze inmiddels honderden (Zeeuwse) bedrijven per jaar helpen.

“Impuls biedt een snelle ingang naar alles wat ondernemers in Zeeland verder brengt, zoals marktinformatie, bedrijfskundig support en een groot netwerk. Impuls is eigenlijk op te splitsen in drie delen. Het aantrekken van nieuwe bedrijven naar Zeeland, startende bedrijven helpen opstarten/financieren en bestaande bedrijven ondersteunen het ontwikkelen van nieuwe projecten.”

We vervullen een centrale, verbindende rol
“Voortdurend zijn we op zoek naar business kansen en speciaal naar uitgelezen mogelijkheden in Zeeland voor innovatief en duurzaam ondernemen in Zeeland. We bewegen ons tot in de haarvaten van het Zeeuwse bedrijfsleven, zijn aangehaakt op onderwijs en onderzoek, hebben korte lijnen met overheden en onderhouden relaties met economisch interessante buurregio’s – denk aan Antwerpen en Brabant. Binnen dit grote netwerk vervullen we een centrale, verbindende rol. Zo kunnen we ondernemend Zeeland zonder winstoogmerk en volledig onafhankelijk ondersteunen. We zijn niet alleen opgericht door Provincie Zeeland en alle Zeeuwse gemeenten, maar krijgen ook steun van het Rijk, onderwijs én het Zeeuwse bedrijfsleven. Samen creëren we een dynamisch Zeeland, waar het nu en in de toekomst goed ondernemen, werken en wonen is.”

Innovate or die
“Zeeland is heel sterk in het omzetten van ideeën. We zijn nuchter en brengen dingen graag in praktijk. We staan met onze voeten in de klei en gaan aan de slag. Innovate or die. Doe je dat niet dan kun je het niet overleven. Je moet er altijd voor zorgen dat je bedrijf fit is en kijken naar de toekomst. Je bent nooit klaar.

Een voorbeeld is een kleine startende ondernemer die in de garage begint en zijn bedrijf steeds verder uitbreidt. Maar ook grote bedrijven moeten blijven ontwikkelen. Er is geen kant-en-klaar antwoord voor. Het is een zoektocht in elke branche. Het is een leuke kans en een mooie uitdaging. Onze doelgroep is innovatieve ondernemers die daar lol in hebben. Wij gaan samen met de ondernemer aan de slag om deze ideeën om te zetten in de praktijk.”

Zit je zelf met je bedrijf vol innovatieve ideeën?
“Je kunt altijd iemand aan zijn of haar jasje trekken als je een innovatief idee hebt. Dat kan tijdens Contacta.nl, maar je kunt ons ook gewoon bellen. Alle nummers staan op onze website www.impulszeeland.nl. We helpen je graag!”