Onlangs bracht Rabobank Sectormanagement haar jaarlijkse sectorprognoses uit. Binnen alle sectoren van het bedrijfsleven zal in 2017 de groei aanhouden. De economische groei werd in 2015 en 2016 veroorzaakt door een toename van de export en private investeringen. Dit blijft in 2017 zo, maar het belang van particuliere consumptie neemt toe. ​Deze toename is voordelig voor sectoren die met name afhankelijk zijn van binnenlandse consumptie, zoals de detailhandel (+2,5%) en horeca en recreatie(+2,4%). Ook de automotive zal komend jaar een plusje (+1,5%) laten zien.

Eric Saris, directeur Bedrijven Rabobank: “in 2017 verwachten wij groei in alle bedrijfssectoren. Uiteraard is dit geen garantie voor succes voor individuele ondernemers. Prijzen blijven onder druk staan en concurrentievoordeel is steeds moeilijker vast te houden. Ondernemers zullen moeten blijven inzetten op innovatie om hun producten of diensten passend te maken aan de snel veranderende klantwens”.

Wilt u meer weten over onze verwachtingen voor de Nederlandse economie en voor specifiek sectoren in het bijzonder? Lees dan de nieuwste sectorprognoses 2017 op rabobank.nl.


Sectorprognoses 2017: Groeit ook uw sector door?