Een sterke combi van Nederlandse bedrijven én de grootste windmolenbouwer van Europa wil samen windmolens bouwen voor de Zeeuwse kust. Gas- en oliereus Shell, energiebedrijf Eneco, offshoregigant Van Oord en het Deense Vestas zijn volop in onderhandeling, stellen bronnen. Voor Shell betekent het een terugkeer op het groene toneel.

Vorige week kondigde Shell het al voorzichtig aan in het jaarverslag: het olie- en gasbedrijf zet zich weer in voor het opwekken van groene energie. Het Financieele Dagblad meldde dinsdag dat de energiereus zijn eerste pijlen richt op twee windparken voor de Zeeuwse kust, waarvoor de inschrijving binnenkort wordt geopend.

Tegenover deze krant bevestigen verschillende bronnen nu dat Shell inderdaad meedoet, maar het gaat daarbij niet alleen te werk. Shell voert gesprekken met twee Nederlandse partners: energiebedrijf Eneco en offshoregigant Van Oord, beiden gevestigd in Rotterdam. Voor de windmolens moet Vestas zorgen, dat is de op een-na-grootste molenbouwer ter wereld.

Bron: PZC.


Shell wil windpark bouwen met Eneco en Van Oord