Bestel hier jouw gratis Entreeticket

SOS programma biedt Zeeuwse ondernemers in zwaar weer perspectief

SOS programma biedt Zeeuwse ondernemers in zwaar weer perspectief

Voorlopig is er geen uitzicht op versoepeling van de coronamaatregelen voor de ondernemer. Om Zeeuwse ondernemers te helpen het hoofd boven water te houden heeft Dockwize het SOS programma ontwikkeld. SOS staat voor snel ondernemers support.

Een team van experts gaat met de ondernemer aan de slag om niet alleen de crisis te overleven, maar er ook sterker uit te komen.

Ondernemend Zeeland heeft het zwaar. De horeca blijft gesloten, de winkelstraten zijn leeg en het is onduidelijk wanneer de provincie weer toeristen kan ontvangen. Ook de 1,5 meter economie is voor veel ondernemers een grote uitdaging. Wegvallende orders en verkopen zorgen in bijna de helft van de gevallen voor acute problemen, blijkt uit recent onderzoek van VNO NCW Zeeland Brabant. Op termijn dreigt dit percentage op te lopen tot zelfs 84 procent. Reden genoeg voor innovatie hub Dockwize om ondernemers een helpende hand te bieden. Ook provincie Zeeland ondersteunt het initiatief en roept ondernemers op gebruik te maken van het SOS programma.

“Wat we van ondernemers vragen is tijd, inzet en de wil om kritisch naar hun bedrijf te kijken”, zegt Matthijs Lugtenburg, directeur van Dockwize. “Wij hebben een team van professionals klaar staan die ieder met hun eigen expertise bijdragen aan een toekomstbestendig plan voor de ondernemers. En alles onder een dak, dat maakt het wel zo duidelijk in een tijd waar zoveel initiatieven, regelingen en loketten zijn waar je terecht kunt.”

Het SOS programma van Dockwize is een online programma waarin ondernemers individueel worden begeleid door een team van experts. Zij krijgen in korte tijd inzicht in de huidige situatie en financiële mogelijkheden en krijgen concrete handvatten en ideeën om de schade te beperken. Belangrijker nog is dat er gebouwd wordt aan een positieve toekomst door middel van een concreet actieplan, waarvan ook de implementatie wordt opgevolgd. Het programma start komende week. Deelname aan het programma is kosteloos en ondernemers kunnen zich vanaf nu gratis aanmelden via www.dockwize.nl/sos.