Thema 2021 : Vergroot je Veerkracht

De economie draait, ondanks de beperkingen van afgelopen jaren, op een goed niveau. Ondernemers in Zeeland en Zuidwest-Nederland tonen enorme veerkracht bij de snelle veranderingen waarmee ze te maken krijgen. Werknemers zijn flexibel overgegaan op hybride werken. Hoe behoud je deze koers? Hoe versterk je de positie naar de toekomst? Kortom, hoe vergroot je jouw veerkracht, als ondernemer, manager, adviseur en werknemer? 

Ondernemende veerkracht
Veerkracht hoort tot de essentie van ondernemen. Dat was al duidelijk en is in de afgelopen periode nog sterker benut. Zoals meeveren op constante veranderingen en het creëren van een flexibele schil. Dit heeft gezorgd voor nieuwe inzichten. Nu is het moment om vooruit te kijken en om de vernieuwingen om te zetten naar een langetermijnvisie. Om de veerkracht van de onderneming verder te vergroten. 

Financiële veerkracht opbouwen
Financiële buffers geven je de mogelijkheid om aan te passen en in te spelen op situaties van buitenaf. Je bent beter in staat om tegenvallers op te vangen. Hoeveel buffer je nodig hebt is helemaal afhankelijk van je onderneming, de sector waarin je werkzaam bent, omzetmarges en de vaste lasten. Een financieel adviseur van de bank of je accountant kan je hierin goed adviseren en inzicht geven. Zodat je bij tegenvallers kunt zorgen voor een overbrugging en altijd vooruit blijft kijken.

Persoonlijke veerkracht
Vitaliteit is de eerste sleutel om veerkracht te vergoten. Zorg dat je lichamelijk fit bent, eet gezond, slaap genoeg en beweeg minimaal een half uur per dag. Maar zorg ook voor rust door een moment voor jezelf te nemen. Ten tweede, ga de verbinding aan met anderen. Als team ben je veerkrachtiger en ook je persoonlijke relaties kunnen je verder helpen of inzicht geven. Ten derde ga voor een gezonde mindset. Ontdek betekenisvolle activiteiten, waar je ook zelf van groeit en ontwikkelt. Blijf vooruitdenken en bekijk hoe je de veerkracht uit het verleden kunt benutten naar de toekomst.