Autocoureur Tim Coronel is sinds begin 2020 het gezicht van 'MONO-zakelijk'

Autocoureur Tim Coronel is sinds begin 2020 het gezicht van 'MONO-zakelijk'

Autocoureur Tim Coronel is sinds begin 2020 het gezicht van 'MONO-zakelijk'. Tijdens Contacta vertelt hij je daar alles over. 'MONO-zakelijk' stimuleert werkgevers afleiding in het verkeer te voorkomen.

Als werkgever verwacht je dat jouw werknemers altijd bereikbaar zijn, maar wat als zij onderweg zijn? Één op de drie werkgevers heeft hier geen regels voor. Als zeer ervaren autocoureur is Tim een autoriteit in de racewereld. Hij weet als geen ander over te brengen dat concentratie ontzettend belangrijk is achter het stuur. En niet alleen als je autocoureur bent.

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) heeft als taak om verkeersveiligheid binnen de provincie Zeeland te bevorderen. Zo ook rondom beroepsmatig vervoer. Zij hebben Tim Coronel voorgedragen als spreker op Contacta om bewustwording te creëren bij werkgevers omtrent verkeersveiligheid van werknemers.

Bij Tim ‘Alfa’ Coronel is de liefde voor de autosport er met de paplepel ingegoten. Zijn vader, Tom Coronel sr., gaf zijn tweelingzoons Tim en Tom uit liefde voor de racerij als tweede namen Alfa en Romeo. Het jaar 2003 werd hét jaar voor Tim Coronel wanneer hij zowel de European als de Dutch Alfa GTA Challenge weet te winnen. Voorts is Tim in 2005 de sterkste in de Porsche GT3 Cup Challenge en neemt hij meerdere keren deel aan de beruchte Parijs-Dakar Rally. Sinds 2007 rijdt Tim de Dakar-rally en reed hij in 2020 zijn twaalfde Dakar. Op dit moment is Tim Coronel nog druk bezig met zijn droom: Het rijden van de Dakar-rally in een elektrische buggy. In 2014 was Tim Coronel deelnemer aan het tv-programma Expeditie Poolcirkel. In 2019 nam Tim deel aan de twintigste editie van Expeditie Robinson.