Tools voor wonen & werken in Zeeland

Zeeland stevent de komende jaren af op ruim 6.000 vacatures. Om deze uitdaging het hoofd te bieden, moeten we de krachten bundelen. De Provincie is, met een groep enthousiaste werkgevers, begonnen met de marketingaanpak en het ontwikkelen van basistools. Die presenteren we tijdens de Contacta in onze stand. Daar kunt u ook kennis maken met de Zeeuwse Connectie, in gesprek met Michel Kloeg, meedoen aan de Zorg Game, kijken bij het studentencafé Offshore en een leuke foto laten maken. Op 6 november vindt om 17.30 uur een inspiratiesessie plaats met gedeputeerde Jo-Annes de Bat en experts Gusta Timmermans en Lars Wetemans in de Contacta Arena.

De komende jaren loopt het aanval vacatures in Zeeland op. Daarom is begin 2018 het Zeeuwse aanvalsteam arbeidsmarkt opgericht. Dit team doet er alles aan om Zeeuwen aan het werk te helpen. En om samen met werkgevers activiteiten te ontwikkelen gericht op goed, modern en flexibel werkgeverschap. Tot slot richt het team zich samen met branches en werkgevers ook op het aantrekken van mensen van buiten Zeeland naar Zeeland. Hoe kunnen we hen verleiden om in Zeeland te komen wonen en werken?

Aantrekken van nieuwe Zeeuwen
Om mensen van buiten Zeeland aan te trekken is een actieve marketing van Zeeland nodig als aantrekkelijke regio om te leven en werken. Geen algemene imagocampagne, maar een slimme datagedreven marketingaanpak. Een aanpak die zorgt dat we persoonlijk en op maat met bij Zeeland passende mensen en kandidaten kunnen communiceren. Gekoppeld aan effectieve online recruitment van branches, onderwijs en werkgevers in Zeeland.  Wat die aanpak precies inhoudt, hoe die er concreet uitziet qua middelen en hoe úw bedrijf of organisatie daar bij kan aanhaken, bespreken wij graag met u op onze stand op de Contacta.

De tools
De basistools zijn een webplatform en een Augmented Reality app om Zeeland op het gebied van leven en werken digitaal te presenteren. Dit platform geeft talentvolle en potentiele Zeeuwen een goed, volledig en op de persoon toegespitst beeld (datagedreven) van wat Zeeland te bieden heeft op het gebied van werken en leven, waarbij intensief wordt samen gewerkt met de Zeeuwse Vacaturebank. De tools zijn bruikbaar voor alle werkgevers, ter ondersteuning van hun eigen on- en offline personeelswerving.

Bezoek onze stand!
In onze stand laten we ook zien hoe sectoren inspelen op de arbeidsmarkt en welke uitdagende banen u in Zeeland vindt. Ga bijvoorbeeld in gesprek met Michel Kloeg (Koninklijke Horeca Nederland) en vertegenwoordigers van de toeristische sector die – in het kader van het Hospitalitypact – werken aan goed werkgeverschap om daarmee makkelijker vacatures vervuld te krijgen (8 nov. 14-18 uur). Of doe diezelfde middag de zorg game en maak kans op een mooie prijs, schuif aan bij het studentencafé offshore wind (7 nov. 11.00 – 12.30 uur) of laat je informeren over het Huis van de Techniek (7 nov. 15-17 uur) laat een leuke foto met een Zeeuws tintje maken bij de Photobox. Ook kunt u met de Zeeuwse Connectie gelijk een kijkje nemen op de Zeeuwse Vacaturebank.

U vindt ons en de Zeeuwse Vacaturebank van de Zeeuwse Connectie op het Werken in Zeeland plein in de Oosterscheldehal (hal 3). Alle partijen die willen meewerken aan een sterk imago van Zeeland voor leven en werken, zijn daar van harte welkom!