Uitreiking Zeeuwse Innovatieprijs Emergo

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatieve. Het doel van deze prijs is Zeeuwse innovatie stimuleren en waarderen en bekendheid voor Zeeuwse innovaties genereren binnen en buiten Zeeland.

De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt mede mogelijk gemaakt door: Provincie Zeeland, HZ University of Applied Sciences, Kamer van Koophandel, Dockwize, Contacta en NVO-NCW. Omroep Zeeland is mediapartner en verzorgt de Emergo publieksprijs.

Jury
De winnaar van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo wordt bepaald door een speciaal samengestelde jury. Het juryoordeel is gebaseerd op een bedrijfsbezoek en onderzoeksrapport per genomineerde. Het onderzoeksrapport wordt opgesteld door studenten van HZ University of Applied Sciences.

De  bedrijven met de genomineerde innovaties 
RoNik Inspectioneering uit Bruinisse 
RoNik bedacht een drone-inspectiedienst. Met deze drone kunnen er inspecties uitgevoerd worden in kleine besloten ruimtes, maar ook op grote hoogtes. Het doel van deze drone is om arbeid in besloten ruimtes te verminderen en werken op grote hoogte te stoppen. De techniek wordt wereldwijd uitgerold. 

Nemag uit Zierikzee 
Alle grote zeeschepen die de haven inkomen met bulkgoederen, moeten gelost worden. Nemag heeft een nieuwe grijper ontwikkeld om zeeschepen met bulkgoederen, zoals bijvoorbeeld ijzererts, wel tien procent sneller te kunnen lossen. En dat ook nog eens tegen lagere kosten en met een lager energieverbruik. De nieuwe grijper is samen met TU Delft ontwikkeld. 

H4A uit Sas van Gent 
Het asfalt waar wij met onze auto overheen rijden is meestal niet duurzaam. H4A bedacht een oplossing om asfalt duurzamer te maken. Dit asfalt is vijftig procent groener gemaakt dan normaal asfalt. Een belangrijk bestanddeel van dit duurzame asfalt is een biologische binder, afkomstig uit de duurzame bosbouw als restmateriaal. 

Kingfish Zeeland uit Kats 
Kweken van vis op land, dat gebeurt wel vaker. Kingfish Zeeland gaat een stapje verder door bij het kweken van vis op land gebruik te maken van Oosterscheldewater. Het water wordt continu gefilterd, gereinigd en hergebruikt. Daarom is dit een duurzame manier van vis kweken. 

Environmental Monitoring Systems (EMS) uit Sint-Annaland 
Het kunnen monitoren van de hoeveelheid ammoniak is in de veehouderij van groot belang. EMS is genomineerd voor het ontwikkelen van een ammoniak-sensor, dat zorgt voor een goedkope en betrouwbare monitoring, procesbewaking en preventie. 

 

Wat vind jij de beste innovatie? 
Naast de juryprijs wordt een publieksprijs uitgereikt. Op  emergo-innovatieprijs.nl vind je binnenkort korte video's, waarin de innovaties worden toegelicht. Tijdens de stemperiode van 23 oktober tot en met 6 november 2019 kun je stemmen op jouw favoriete innovatie.  

Uitreiking Zeeuwse Innovatieprijs Emergo
Uitreiking Zeeuwse Innovatieprijs Emergo