De Zeeuwse logistiek dienstverlener Verbrugge International verkast zijn offshore-windenergietak toch niet naar Rotterdam. In plaats daarvan breidt het bedrijf fors uit in de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost. Dat levert nieuwe banen op.

Verbrugge blijft in Zeeland en breidt de opslag en logistiek van windmolenfundaties verder uit. Reden is dat het vertrouwen in en de relatie met havenbedrijf Zeeland Seaports is hersteld. "Het was zover gekomen dat ik medio 2011 het vertrouwen in Zeeland Seaports heb opgezegd", vertelt directeur Martin Verbrugge. "We werden toen behandeld als een totale vreemde. De besluitvorming was stroperig en de opstelling a-commercieel. Dat is nu totaal anders."

In de zomer van 2015 werd bekend gemaakt dat Verbrugge deels zou verhuizen naar de Tweede Maasvlakte. Ze zou dat doen in het kielzog van de Sif Group, marktleider in de productie van zogeheten monopiles: de funderingen voor windmolens op zee. Verbrugge zou naast Sif een terminal bouwen. Afspraken daarvoor waren gemaakt en contracten getekend. Toch gaat de deal niet door.

Bron: PZC.


Verbrugge Terminals blijft in Vlissingen en breidt uit