Om de strijd tegen pesten te verminderen, zet het ministerie van Sociale Zaken een tandje bij. Er komt een half miljoen euro beschikbaar voor een team dat leidinggevenden gaat trainen en voorlichting gaat geven.
Verder wordt onderzocht of bedrijven die niet genoeg doen aan het verminderen van pesten, kunnen worden verplicht cursussen te volgen over gedrags- en cultuurverandering.

Laura Willemse van de Stichting Pesten op de Werkvloer heeft hieronder alvast een paar tips aan werkgevers om de sfeer op de werkvloer gezond te houden. 

Erken dat het in jouw bedrijf ook kan
Wees ervan bewust dat pesten ook in jouw bedrijf kan voorkeuren. Dat is de belangrijkste stap. Daarna kan een ondernemer aan de slag met een eventuele aanpak.
Je zou denken dat het voornamelijk een groep collega’s is die een andere werknemer pest, maar in 50 procent van de gevallen gaat het om leidinggevenden. 

Een open bedrijfscultuur
Zorg voor een open bedrijfscultuur met een open stijl van leidinggeven, waarin er ruimte is voor suggesties op de werkvloer. Hierdoor zullen de werknemers ook met suggesties durven te komen.

Geef het juiste voorbeeld
Geef als leidinggevende het juiste voorbeeld en maak pesten op de werkvloer bespreekbaar. Zorg ervoor dat je werknemers het goede gedrag overnemen. 

Beloon teamprestaties
Kijk niet alleen naar de persoonlijke prestaties, maar beloon ook de teamprestaties binnen het bedrijf.

Normen en waarden
Wees duidelijk over de normen en waarden binnen de organisatie. Zorg dat iedereen de normen en waarden weet en zich daaraan houdt. Als het misgaat, grijp dan op tijd en effectief in. Wacht niet totdat je denkt dat het niet gewenste gedrag overwaait, maar wijs je werknemer(s) er gelijk op.

Bron: NU


Vijf tips voor werkgevers om pesten op de werkvloer te voorkomen